8 gadus vecs puika vadīja saimniecību un aprūpēju savu mammu. Viņš izauga – nu viņam ir 23 gadi

Neticams stāsts no Krievijas.

Šis stāsts norisinājās parastā Krievijas ciematā – Dobrjankas pilsētiņā, Permas apgabalā. Savulaik daudzi rakstīja par Kudrjašovu ģimeni.

Mamma Taņa pēc insulta bija paralizēta, viņas dēlam Vladimiram bija vien astoņi gadi. Puisēna tētis gāja bojā ugunsgrēkā.

Otrklasnieks Vladiks kategoriski atteicās no bērnu nama. Lai varas pārstāvji viņu nepaņemtu prom, aizgādniecību par puisēnu noformēja uz kaimiņieni.

Kopš tā laika mamma-invalīds un dēls – skolnieks dzīvoja divatā. Sieviete gandrīz nemaz nerunāja, ar grūtībām pārvietojās pa māju.

Vladikam nācās iemācīties mammu saprast, pēc vārdnīcas mācīt viņu izrunāt vārdus, apģērbt viņu, aprūpēt, iemācīties gatavot ēst.

Visus šos gadus ģimene dzīvoja vecā, aukstā koka barakā, divistabu dzīvoklī, kur vajadzēja gan malku un ūdeni nest, gan kurināt plīti. Bet plīts bija tāda, ka visi kaimiņi baidījās, ka dēl tās visa māja neuzsprāgst.

Vladam bija grūti, bet daudzi varēja apskaust to mīlestību, kas valdīja starp dēlu un māti, kuri dzīvoja noplukušā būdelē!

Pēc tam, kad par puisēnu un viņa mammu 2012. gadā uzrakstīja avīzēs, Kudrjašovus uzaicināja uz televīziju. Un viņu dzīve pilnībā izmainījās.

Mammu aizsūtīja uz izmeklējumiem Permas slimnīcā un pēc tam – uz ārstēšanos sanatorijā.

Valsts ierēdņi tūlīt pat piešķīra mātei un dēlam dzīvokli piecstāvu labiekārtotas mājas pirmajā stāvā. Tolaik Vladam bija jau 16 gadi.

Vlads iestājās vietējā mācību iestādē, un mācījās par metinātāju. Viņš turpina dzīvot Dobrjankā un aprūpēt mammu.

Viņam ir draudzene Nastja, ar kuru kopā viņš ir jau 8 gadus.

23 gadus vecais Vlads strādā rokas nenolaidis, un ar optimismu skatās nākotnē. Strādīgais puisis ir pārliecināts, ka viņam ar mammu viss būs kārtībā.

Vai jūs bijāt dzirdējuši par šo puisi?  

avots: lifter.world

Pievienot komentāru