No vēža mirstoša Viksas iedzīvotāja neguļ aiz sāpēm. Morfīns vairs nepalīdz, bet spēcīgākus pretsāpju līdzekļus viņai neizraksta

Ārsti saka, ka “viņai palikušas divas pirmdienas”

Oksanai Narimanjan ārsti konstatēja audzēju tikai vairākus mēnešus pēc pirmās vēršanās pie mediķiem. Kad viņu ārstēt bija jau par vēlu.

Foto: Natālija Buruhina

Oksana Narimanjan jau ilgu laiku neguļ aiz sāpēm. Sievietei ir audzējs. Pretsāpju līdzekļu dozas pietiek tikai dažām stundām, bet arī pats preparāts pārāk nepalīdz. Līdz precīzas diagnozes uzstādīšanai viņu vairākus mēnešus ārstēja no citas slimības. Viņai nav piešķirts invaliditātes statuss, un tāpēc viņa nevar saņemt nekādu finansiālu palīdzību, bet zāles nākas pirkt tuviniekiem pašiem, jo morfijs vairs nepalīdz. Žurnālisti devās uz Visku, lai iepazītos ar šo stāstu sīkāk.

Divus gadus atpakaļ Oksana Narimanjan strādāja par pārdevēju-konsultantu. Viņai bija gari, gaiši mati, viņai bija par sevi pārliecināts un mierīgs skats. Tagad viņai ir ļoti īsti un asi mati, iekritušas acis un rēta no operācijas galvā. Sieviete nekustīgi guļ līdzās bērnu gultiņai. Viņai ir 44 gadi, un viņai ir galvas smadzeņu un plaušu vēzis.

Lasi vēl: Izraisa sāpes un ciešanas: viscietsirdīgākās zodiaka zīmes

“Oksana, kā gan tu mokies, tādas sāpes,” – saka līdzās sēdošā pensionāre pelēkā džemperī un sirmiem matiem. Tā ir vēža slimās pacientes māte Nadežda Šibanova – “Viņa pat naktīs griež zobus”. Uz ko Oksana atbild: “Mammu, tu nezini, kādas tās ir sāpes”. Viņa dzīvo sava bērna dēļ.

 

 

 

 

Lai lasītu raksta turpunājumu – šķir nākošo lapu!

Pievienot komentāru