Aicinām piedalīties 2019. gada Bibliotēku nedēļā un Bibliotēku festivālā

Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) aicina bibliotekārus un bibliotēku draugus piedalīties tradicionālajā Bibliotēku nedēļā un ilgi gaidītajā Bibliotēku festivālā.

Bibliotēku nedēļa

Šī gada Bibliotēku nedēļa notiks no 22. līdz 28. aprīlim, un tās tēma ir “Bibliotēkas – dialogs ceļā uz pārmaiņām”. Kā ierasts, Bibliotēku nedēļas tēma sasaucas ar aktuālo Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) ģenerālkonferences nosaukumu. Šogad IFLA 85. ģenerālkonference notiks Atēnās, Grieķijā, un tās nosaukums ir “Libraries: dialogue for change”.

LBB rosina bibliotekārus būt drosmīgiem un radoši izmantot moto “Bibliotēkas – dialogs ceļā uz pārmaiņām”, organizējot pasākumus un citas aktivitātes Bibliotēku nedēļā.

Bibliotēku festivāls

Bibliotēku nedēļu ievadīs LBB organizētais Latvijas Bibliotēku festivāls, kurš notiks 2019. gada 16.-17. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Rīgā un kura moto saskan ar Bibliotēku nedēļas tēmu: “Bibliotēkas – dialogs ceļā uz pārmaiņām”.

Festivāla pirmajā dienā – 16. aprīlī – notiks Latvijas bibliotekāru 20. konference, kuras ietvaros pulcēsimies arī uz LBB biedru kopsapulci. Konferences galvenā viešņa būs Paikspīkas reģiona bibliotēkas Pieaugušo izglītošanas nodaļas vadītāja Teona Shainidze Krebs, kura stāstīs par šīs ASV bibliotēkas pieredzi pieaugušo izglītošanas darbā. Vēl konferences programmā būs tādi aktuāli temati kā jaunākie un redzamākie nozares resursi un platformas, bibliotekāru pieredze Erasmus+ projektu izmantošanā, sadarbība ar jauniešiem un iedzīvotājiem un daudzi citi interesanti un noderīgi temati. Konferences otrā daļa notiks trīs paralēlu sesiju veidā – atsevišķa sesija būs gan publiskajām, gan akadēmiskajām un skolu bibliotēkām. Reaģējot uz pēdējos gados notiekošo bibliotēku tīkla optimizāciju, LBB kopsapulces laikā tiks pieņemta rezolūcija par Latvijas bibliotēku tīkla nodrošināšanu un attīstību. Konferenci noslēgs Gada balvas pasniegšanas ceremonija, kuras laikā jau otro gadu tiks pasniegta ne tikai LBB Gada balva, bet arī Latvijas Skolu bibliotekāru biedrības (LSBB) Gada balva.

Tā kā ideju radīšanai un īstenošanai nepieciešams ilgāks laiks, Bibliotēku ideju tirgu nolemts organizēt katru otro gadu. Taču, neskatoties uz to, ka Bibliotēku ideju tirgus šogad nenotiks, 2019. gada Latvijas Bibliotēku festivāla otrā diena būs ne mazāk interesanta un atraktīva. 17. aprīlis – Latvijas Bibliotēku festivāla otrā diena – būs Bibliotekāru modes un stila diena. Šajā dienā bibliotekāri varēs uzklausīt etiķetes, komunikācijas un stila speciālistu ieteikumus sava vizuālā veidola uzlabošanai, dzirdēt pašu bibliotekāru stāstus un viedokli par bibliotekāru tēlu un piedalīties ne tikai Bibliotekāru modes sienas veidošanā, bet arī īstā Bibliotekāru modes skatē. Dienas otrajā daļā notiks LBB sekciju sapulces, kurās aicināti piedalīties ne tikai sekciju biedri, bet arī ikviens interesents.

Nāciet uz Bibliotekāru modes un stila dienu un demonstrējiet, ka bibliotekāri ir gan drosmīgi un atraktīvi, gan moderni un stilīgi! Pārmaiņas vispirms sākas mūsos pašos, un tikai tad, kad paši esam izgājuši ievērojamu pārmaiņu ceļu, mēs varam būt pilnvērtīgi partneri citu ceļā uz pārmaiņām.

Reģistrācija festivālam elektroniskā veidā iespējama līdz 12. aprīlim. Par dalību festivālā tiks izsniegts profesionālās pilnveides apliecinājums.

Festivāla programmai un citām festivāla aktualitātēm varat sekot līdzi LBB tīmekļvietnē www.bibliotekari.lv un “Facebook” lapā.

Gan LBB individuālajiem biedriem, gan LBB institucionālo biedru darbiniekiem dalība festivālā ir bez maksas. Lai varētu izmantot šo iespēju, visiem biedriem līdz 31. martam ir jāsamaksā biedru nauda. Tie, kas vēl nav LBB biedri, esiet laipni aicināti pievienoties LBB biedru pulkam!

Festivāla norisi atbalsta:

• Latvijas Nacionālā bibliotēka;

• Latvijas Republikas Kultūras ministrija;

• Valsts kultūrkapitāla fonds;

• Baltijas-Amerikas Brīvības fonds;

• Eiropas Savienības programma “Erasmus+”.

Papildu informācija:

Māra Jēkabsone, Latvijas Bibliotekāru biedrības valdes priekšsēdētāja

Bibliotēku attīstības centrs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

tālr. 67716050, mob. 26115747

www.bibliotekari.lv

[email protected]

[email protected]

Pievienot komentāru