Aizdomās turētais, reaģējot uz informāciju interneta vidē, vēršas policijā izskaidrot savu notikušā versiju

Jelgava tumsā.

Pagājušā gada beigās Valsts policija saņēma informāciju par to, ka Brocēnos kādam jaunietim ir nodarīti miesas bojājumi.

Sākotnējā informācija liecināja par to, ka miesas bojājumus viņam nodarījuši vairāki jaunieši, bez iemesla uzbrūkot Brocēnos pie kādas dzīvojamās mājas, taču reaģējot uz neprecīzu informāciju plašsaziņas līdzekļos un sociālajos tīklos, aizdomās turētais pats vērsās policijā izskaidrot notikušo. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka konflikts cietušajam bija ar četru jauniešu kompāniju, taču miesas bojājumus viņam nodarīja viens jaunietis. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšana uzsākšanai.

Pagājušā gada 3.novembrī ap plkst. 02:00 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Brocēnos pie kāda bāra 2002.gadā dzimušam jaunietim tika nodarīti miesas bojājumi. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka minētajam jaunietim, kurš bija alkohola reibumā, izcēlās mutisks konflikts ar četru personu kompāniju. Konflikta laikā 2001.gadā dzimis jaunietis vienu reizi ar dūri iesitis pa seju cietušajam, kurš pēc sitiena krita, gūstot smagus miesas bojājumus.

Pēc notikušā aizdomās turētā persona, 2001.gadā dzimis jaunietis. pats vērsās policijā, reaģējot uz interneta vidē izskanējušo sākotnēji nepatieso informāciju par notikušā apstākļiem. Jaunietis iepriekš nav ne administratīvi, ne krimināli sodīts. Viņam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīs drošības līdzeklis.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pievienot komentāru