Apple boss Tims Kuks paskaidroja, kāpēc bērniem nav vajadzīga augstākā izglītība. Specifisks viedoklis.

Lai arī augstākā izglītība ASV kļuvusi par obligātu prasību pat priekš tiem amatiem, kur agrāk to neprasīja, Apple ģenerāldirektors Tims Kuks šajā jautājumā ieņem citu pozīciju, vēsta Business Insider.

Saskaņā ar Kuka teikto, ir noteiktas pieprasītas zināšanas, kuras studenti neapgūst koledžā, bet konkrētāk – programmēšana.

“Ja runā par zināšanām, kuras būs vajadzīgas nākotnē, mēs izvirzījām kodēšanu kā vienu no atslēgām”, – sacīja Kuks ASV Darba politikas konsultatīvās padomes sanāksmē, kuras laikā prezidents Tramps tikās ar valdes locekļiem.

Kuks tāpat arī piebilda, ka aptuveni pusei no Apple darbiniekiem ASV pagājušajā gadā nebija augstākā izglītība.

Apple ģenerāldirektors izteicās, ka uzskata par nepieciešamu to, ka katrs bērns ASV iziet kodēšanas kursu pirms ir beidzis vidusskolu. 2016. gadā Apple izlaida savu programmu “Visi var kodēt” – mācību programmu, kas domāta tam, lai bērni jau kopš bērnudārza vecuma sāktu mācīties kodēšanu. Saskaņā ar Kuka teikto, ASV 4000 skolas izmanto Apple programmu.

“Apple ir viena no dažām korporācijām, kurā pirms pieņemšanas darbā netiek prasīt koledžas diploms, līdzās Google, IBM, Bank of America un Hilton.”

Lai gan paplašinās darba iespējas tiem, kam nav augstākās izglītības diploma, pagājušajā mēnesī publicētie Darba statistikas biroja dati liecina, ka joprojām ir ievērojama iknedēļu ienākumu atšķirība starp tiem, kam ir augstākā izglītība un tiem, kam tās nav.

Vidējā nedēļas alga darbiniekiem ar vidējās izglītības diplomu, bet bez koledžas izglītības, 2018. gadā bija 730 ASV dolāri, bet strādniekiem ar bakalaura grādu – 1,198 ASV dolāri.

“Tāpēc mēs nekad neesam domājuši, ka augstākā izglītība ir kas tāds, kas noteikti ir jāiegūst”, – sacīja Kuks. “Mēs vienmēr esam centušies paplašināt mūsu redzesloku”.

Starp citu, tikšanās laikā ar Apple izpilddirektoru un citiem ASV darbaspēka politikas konsultatīvās padomes locekļiem Tramps sauca Timu Kuku par „Timu Aplu” un arī slavēja viņu par ieguldījumiem Amerikas Savienotajās Valstīs.

Vai tu piekrīti Tima Kuka viedoklim?

avots: businessinsider.com

Pievienot komentāru