Itālijā bērnudārzos un skolās vairāk neielaiž nevakcinētus bērnus. Un pareizi!

Nevakcinēti bērni ir nopietna problēma daudzās valstīs. Bet itāļi nolēma būt ļoti radikāli šajā jautājumā. No nākamās nedēļas neavkcinētiem bērniem būs aizliegts apmeklēt bērnudārzus un skolas Itālijā, raksta TVN 24.

Vecāki, kuru bērni nav vakcinēti un māsās pamatskolā, tiks sodīti ar 500 eiro lielu soda naudu.

Tas viss dēļ tā, ka Itālijā vakcinācija ir obligāts nosacījums, lai bērnu uzņemtu skolā vai bērnudārzā. Bet tas izraisa nemitīgus protestus un “pret-vakcīnu” mītiņus.

Lai bērns varētu apmeklēt mācību iestādi, vecākiem jāatnes izziņa par vakcināciju.

Jauno likumu pieņēma laikā, kad ir pieaudzis masalu skaits. Valdības pārstāvji apgalvo, ka kopš likuma pieņemšanas, vakcināciju apjoms ir pieaudzis.

Itālijā ir 10 obligātās vakcinācijas: pret poliomielītu, difteriju, stingumkrampjiem, hepatītu B, garo klepu, masalām, masaliņām, parotītu, bakām un baktērijām, kas izraisa B tipa hemofiliju.

Reģionālās varas iestādes situāciju vērtē atšķirīgi. Piemēram, Boloņā aptuveni 3000 bērnu nav vakcinācijas sertifikāta, savukārt citās pilsētās nav konstatēts neviens šāds gadījums. Vakcinācijas līmenis Itālijā tagad ir 95%.

Pēdējos gados visā pasaulē ir pieaugusi pret vakcinācijas kustība, kas satrauc Pasaules Veselības organizāciju.

Un viss tāpēc, ka Endrjū Vejkfīlds publicēja viltotu pētījumu, kurā norādīja, ka pastāv saikne starp masalu, parotīta un masaliņu vakcīnu (MMR) un autismu. Lai gan turpmākajos pētījumos šis savienojums nav konstatēts.

Vai tu atbalsti šādu lēmumu?

avots: tvn24.pl

Pievienot komentāru