“Ar tādu mašīnu nav problēmu pārsniegt ātrumu arī vecmammai.” CSDD tehniskās apskates darbinieks traucas ar 168 km/h

Ventspilī tehniskās apskates pakalpojumu CSDD uztic SIA “Venttests”, kas ir CSDD un Ventspils pašvaldības kopuzņēmums. Tehniskās apskates stacijas telpās “Bez Tabu” izdevās sastapt darbinieku, par kuru kā ātrumpārkāpēju ziņoja skatītājs. Darbinieks atzina, ka sodīts par steidzīgo braukšanu. Tāpat viņš teica, ka par pārkāpumu informējis savu priekšniecību. Uzskata, ka var turpināt darbu tehniskās apskates stacijā, jo aizliegums, viņaprāt, attiecas uz transportlīdzekļa vadīšanu kopējā ceļu satiksmē. Uz jautājumu, vai darba pienākumos ietilpst klientu transportlīdzekļu pārvietošana, sēžoties pie stūres, ātrumpārkāpējs atbildēja ar pretjautājumu: “Tu gribi nākt strādāt manā vietā?”

Sarunā ar “Bez Tabu” tehniskās apskates darbinieks palika pie sava, uzskatot, ka liegums sēsties pie stūres netraucē darba pienākumu veikšanu. Vēl pirms viņu uzrunāja “Bez Tabu” savā sociālā tīkla profilā jau bija paguvis komentēt sagrēkošanos. Ievotojot “Instagram” ziņas par ātruma neievērošanu ekrānšāviņu, viņš to parakstīja ar šādu tekstu: “Kad tu kļūsti par pārkāpēju, pat īpaši to neplānojot… Tehniska kļūme, liela jauda, policijas netrafarētā patruļa, kura iebrauc pretējā joslā ar mērķi taranēt. Un tu esi dažās sekundēs kļuvis par virsrakstu daudzos portālos.”

LASI VĒL: Atklāti patiesie šovu zvaigznes Gunāra nāves apstākļi

Sarunā ar “Bez Tabu” ātrumpārkāpējs arī pieturējās pie skaidrojuma, ka apzināti neesot vēlējies tik ļoti steigties. “Uzspiedis” pārlieku, jo konstatējis automašīnai kādu tehnisku ķibeli.

Kā var apzināti pārkāpt? Ar to mašīnu nav problēmu pārkāpt ātrumu arī jums, vecmammai vai vēl kādam. Mašīna raustījās, nospiedu gāzi grīdā, no trešā ātruma pārslēdzos ceturtajā. Sanāca tā, kā sanāca, un viss.

Raidījuma komanda uzrunāja arī SIA “Venttests”, kas sniedz tehniskās apskates pakalpojumu, valdes locekli Arvīdu Dermaku. Viņš skaidri neatzina, vai zina par padotā darbinieka pārkāpumu satiksmē un vai darbinieks viņu informējis par notikušo. Raidījumam Dermaks stāstīja, ka iepriekš redzējis medijos ziņu par ātrumpārkāpēju. Dermaks pauda, ka gaida informāciju no policijas par pieņemto lēmumu sodīt darbinieku, tad domāšot, vai viņš var turpināt darbu.

CSDD iekšējās kārtības noteikumi, kas atrunāti darba tiesiskajās attiecībās, paredz, ka transportlīdzekļa vadītāja apliecības anulēšanas vai lieguma sēsties pie stūres gadījumos, darbinieks vairs nedrīkst veikt transportlīdzekļu tehniskās apskates, raidījumu informēja CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

Mārtiņš Mālmeisters
CSDD pārstāvis

Lai veiktu tehnisko apskati, nepieciešama autovadītāja apliecība, tā ir obligāta prasība inspektoriem, jo kaut nedaudz, bet ir nepieciešams pārvietot transportlīdzekli. Līdz ar to pastāv divas iespējas: vai nu darba attiecības tiek izbeigtas, vai konkrētais darbinieks tiek novirzīts tādu pienākumu veikšanai, kam nav nepieciešana transportlīdzekļa vadītāja apliecība.

VIDEO:

Lēmumu par tālāko sadarbību ar darbinieku jāpieņem SIA “Venttests” vadībai, norādīja Mālmeisters.

Avots: skaties.lv

Pievienot komentāru