Atklāj informāciju cik lielu maksimālo kompensāciju varēs saņemt ja cilvēkam ir vakcīnas blaknes

Iespēju tikt pie kompensācijām kovida vakcīnu radīto blakņu dēļ valsts solīja nodrošināt no šī gada, jo vispirms bija jāvienojas – kam, cik un par ko tieši maksāt.

Janvāris tuvojas otrajai pusei, bet noteikumi, kas regulētu apmaksas kārtību, vēl nav pieņemti un pabeigti. Karīna Miezāja spiesta sadzīvot ar vakcīnu radītajām blaknēm. Lai gan sievietei radītais veselības kaitējums atzīts par būtisku, ārstu konsīlijs lēmis, ka trešā pote nav atliekama, vēstīja Latvijas Televīzija.

Lasi arī: Sieviete par pieredzēto veikalā: Ta raudāt, ta kliegt par ārprātīgo realitāti

Par fotogrāfi Miezāju “Panorāmā” plašāk ziņoja pērn novembrī. Nu pagājuši astoņi mēneši kopš viņa saņēma savu otro “Pfizer”/”BioNTech” poti. Sākumā sievietei tirpa roka, vēlāk kļuvis grūti staigāt. Līdz nonākusi arī slimnīcā. Meklējot iemeslus pēkšņajai saslimšanai, uzstādīta diagnoze “polineiropātija” – autoimūna slimība, kas izpaužas ar sāpēm un tirpām pēdās un plaukstās. Cēloņsakarību ar vakcināciju atzinusi arī Zāļu valsts aģentūra.

“Ar to sadzīvot ir faktiski neiespējami. Tu vari par to censties nedomāt, bet tu nevari nedomāt to, ko tu jūti. Tās domas nevar novērst,” viņa norādīja.

Reizēm ir tā, ka sieviete nevar strādāt. Un šādos nopietnos gadījumos valsts solījusi izmaksāt kompensācijas. Top īpašs mehānisms, kuru iedarbināt solīja šī gada sākumā. Bet Miezāja vēl gaida, kad vispār varēs pieteikties.

“Ja mēnesis jau ir šajā gadā pagājis un vēl nav saprotams, kurš to izdarīs, tad es saprotu, ka tas noteikti nebūs ne nākamajā, ne aiznākamajā mēnesī. Tāpēc, ka nekas nevirzās,” viņa teica.

Veselības ministrijā mierināja – drīz noteikumi būšot gatavi. Tad tos nodošot sabiedriskajai apspriešanai.

 

 

 

 

 

 

Šķir otru lapu, uzzinātu cik liela būs maksimālā kompensācija

 

COMMENTS

Pievienot komentāru