Baltijas Aizsardzības koledža atzīmē 20. gadadienu

Šodien, 25. februārī, Tartu, Igaunijā tiek atzīmēta Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) dibināšanās 20. gadadiena.

“Baltijas Aizsardzības koledža ir izcilības piemērs aizsardzības jomā un paraugs veiksmīgai Baltijas valstu sadarbībai. Koledža divdesmit gadu laikā sniegusi ļoti lielu ieguldījumu Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā, kā arī veicinājusi Latvijas ciešāku sadarbību ne tikai ar Lietuvu un Igauniju, bet arī citiem NATO partneriem,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

“Baltijas Aizsardzības koledža ir šūpulis mūsu virsniekiem, kuri nodrošina augstu intelektuālo potenciālu bruņotajos spēkos, kas ir pamats valsts aizsardzības spējai. Baltijas Aizsardzības koledža ir viens no veiksmīgākajiem Baltijas valstu sadarbības projektiem, un esmu gandarīts par šajos gados paveikto, jo koledža sniegusi ievērojumu ieguldījumu bruņoto spēku apmācības sistēmā stiprināšanā. Novēlu, lai arī nākotnē virsnieki tiktu sagatavoti tikpat efektīvi. Ilgu mūžu un augstu laimi!” novēl Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Baltijas Aizsardzības koledžas 20. gadadienas ietvaros notiks dažādi svinīgi pasākumi. 22. februārī tika atklāta BALTDEFCOL vēstures grāmata, kurā atspoguļota koledžas attīstība divdesmit gadu garumā. Savukārt rīt, 26. februārī, notiks svinīgā pieņemšana, kuras laikā koledžas Slavas zālē tiks uzņemts Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris ģenerālmajors Martins Herems (Martin Herem). Koledžas divdesmitās gadadienas svinības noslēgsies 20. jūnijā, kad tiks atklāts koledžas jaunais karogs, kas turpmāk oficiāli reprezentēs BALTDEFCOL.

Baltijas Aizsardzības koledžas galvenais uzdevums ir nodrošināt virsnieku un aizsardzības nozarē strādājošo civildienesta ierēdņu apmācību pēc vienotiem NATO mācību metodikas standartiem. Mācību procesu nodrošina eksperti no Baltijas un citām NATO un ES dalībvalstīm. Būtiska izglītības procesa sastāvdaļa ir daudznacionālā vide un izpratnes veicināšana par reģionālajiem un globālajiem ģeopolitiskajiem procesiem studentiem no NATO un ES, kā arī NATO partnervalstīm.

Koledžas komandanta amatu rotācijas kārtībā ik pēc trīs gadiem ieņem kāds no Baltijas valstu bruņoto spēku augstākajiem virsniekiem. Pašreiz komandanta pienākumus pilda Latvijas bruņoto spēku pārstāvis ģenerālmajors Andis Dilāns.

Pievienot komentāru