Par mūsu veselības stāvokli var pastāstīt mūsu acis. Ņemiet vērā, tas ir svarīgi

Ja jūsu acis neizskatās normāli, varbūt viņi cenšas mums parādīt, ka kaut kas notiek vai nu ar viņiem, vai citās ķermeņa daļās, un ka mums kaut kas ir jādara.

Lūk, 10 simptomi, kas liecina, ka organismā ir notikusi kāda kļūme:

Sausas acis

Sausās acis ir izplatīta slimība, kas rodas, kad jūsu asaru dziedzeri nerada pietiekamu asaru daudzumu, lai nodrošinātu acu eļļošanu.

Mākslīgās asaras ir ērts līdzeklis, bet pareiza šī līdzekļa izvēle, ja ir tik daudz zīmolu un sastāvu, var būt nedaudz sarežģīta.

Noteiktas barības vielas, piemēram, A vitamīns un omega-3 taukskābes, arī ir potenciāli noderīgas sausām acīm. Var patērēt vairāk aknu, burkānu vai brokoļu A vitamīnam; un vairāk laša, tunča vai valriekstu lai mūsu organisma sabalansētu omega-3 .

Acu sausums var būt saistīts ar diabētu, kas ierobežo asinsriti asaru dziedzeros.

Redzes kvalitātes svārstības

Mēdz gadīties, ka šodien redze ir lieliska, bet rītdien sāk pasliktināties un otrādi. Kādu dienu mēs varam redzēt lietas skaidrāk nekā parasti, bet nākamajā dienā šī skaidrība liekas pazudusi un parādās nogurums.

Šādas svārstības parasti izraisa neizgulēšanās, kas samazina jūsu ķermeņa spēju radīt asaras, kas padara acs virsmu gludu un tīru.

Tomēr tas var būt arī diabēta rezultāts. Kad cukura līmenis asinīs vairs nav normā, šo mazo, ievainojamo asinsvadu čaula acīs var būt bojāta.

Pēkšņa redzes pasliktināšanās

Daudzi cilvēki izjūt ar vecumu saistītu acu veselības samazināšanos. Viņi atklāj, ka lasa grāmatas vai laikrakstus arvien tuvāk un tuvāk, vai aizvien tālāk, lai redzētu burtus.

Šīs pakāpeniskās izmaiņas redzē parasti notiek mēnešu vai gadu laikā un tiek uzskatītas par normālām.

Bet pēkšņas pārmaiņas, tas ir atsevišķs stāsts. Ja jūsu redze pasliktinās pēkšņi, tas var noradīt uz nopietnām veselības problēmām. Izkliedētā skleroze (imunitātes traucējumi, kas bieži saistīti ar iekaisumu gar redzes nervu, kas savieno acis ar smadzenēm), var izraisīt pēkšņu redzes pasliktināšanos vai krāsu redzes zudumu.

Smadzeņu audzēji, kas rada pārmērīgu spiedienu uz redzes nervu, var pēkšņi pasliktināt redzi.

Nolaistie plakstiņi

Nolaistie plakstiņi ir stāvoklis, kurā augšējā plakstiņa robeža nolaižas līdz stāvoklim, kas ir daudz zemāks par normālu. Lai gan daži cilvēki piedzimst ar to, šāds stāvoklis var pakāpeniski attīstīties dažu gadu laikā.

Dažreiz tas nav nekas vairāk kā nekaitīgs aizkaitinājums, kas ietekmē tikai jūsu redzi un izskatu.

Tomēr citos gadījumos tā var būt nopietna veselības problēma, tostarp miastenija, nervu un muskuļu traucējumi, kas izraisa ne tikai plakstiņu muskuļu vājumu, bet arī izmaiņas citās ķermeņa daļās.

Izvalbītas acis

Šāds stāvoklis var būt vienai vai abām acīm, to sauc par eksoftalmu. Visizplatītākais iemesls tam ir Greivsa slimība, autoimūna slimība, kas bojā vairogdziedzeri.

Greivsa slimība skartie orgāni sāk ražot pārmērīgas stimulējošas olbaltumvielas, kas izraisa vairogdziedzera aktivitātes palielināšanos.

Rezultātā vairogdziedzeris palielinās, bet hormonu pārpalikums pastiprina vielu apmaiņu, izraisot muskuļu un tauku audu iekaisumu aiz acīm un ap acīm un pabīdot acu ābolus uz priekšu.

Pelēks gredzens ap radzeni

Dažiem cilvēkiem ir pelēks vai balts gredzens ap visu vai daļu no radzenes – krāsainās acs priekšējās daļas.

Šis stāvoklis biežāk sastopams veciem cilvēkiem, no šejienes arī vārds “senilis”, kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē “vecs”.

Tas notiek, kad tauki no asinīm un lipīdiem tiek uzkrāti ap radzenes ārējo daļu.

Lai gan pati pelēcīgā krāsa nepasliktina redzi un nekaitē acij, tā parasti ir saistīta ar paaugstinātu

holesterīna līmeni un parasti atspoguļo augstāku sirdslēkmes un insulta risku.

Uzacu matiņu izkrišana

Kad cilvēki kļūst vecāki, viņu mati parasti izkrīt un kļūst retāki, un tas notiek arī ar uzacīm.

Tomēr dažos gadījumos matu izkrišana no uzacīm notiek arī vairogdziedzera saslimšanas rezultātā. Kā minēts iepriekš, kad vairogdziedzeris nevar uzturēt sabalansētu hormonu līmeni un normālus procesus organismā, ieskaitot matu augšanu, tie var būt traucēti.

Tam visam iemesls var būt nepareizs uzturs un dzelzs deficīts. Mēģiniet pieturēties pie veselīgas, secīgas diētas ar lielu daudzumu produktu, bagātu ar dzelzi, tādu kā sardīnes un tofu, ne tikai tāpēc, lai saglabātu jūsu skaistās, biezās uzacis, bet arī jūsu kopīgās veselības stiprināšanai.

Nevienādi acu zīlīšu izmēri

Parasti acu zīlīšu lielums ir vienāds abām acīm. Bet reizēm starp viņām var atrast atšķirību.

Nevienādi acu zīlīšu (anizokorija) izmēri ir pilnīgi nekaitīgi. Aptuveni 20 procenti iedzīvotāju saskaras ar tādu parādību, kas nav tik reti.

Tomēr, ja pastāv citi specifiski anizokorijas simptomi, tās var būt veselības problēmu pazīmes, pret kurām jāizturas nopietni.

Piemēram, Hornera sindroms, kā zināms, izraisa gan nolaistus plakstus, gan mazāku zīlīti bojātā acī. Lai gan Hornera sindroms nav bīstams dzīvei, viņš dažkārt asociējas ar aneirismu vai kakla audzējiem.

Dzeltens plankums acī

Dzeltenā izliekuma esamība, ko sauc par pingvekulu, kas reizēm aug uz acs baltās daļas, nozīmē, ka jūs droši vien esat pārāk bieži uzturējies saulē.

Tāds dzeltens plankums biežāk sastopams vidējā un vecākā vecuma cilvēkiem, kuri pavada daudz laika saulē.

Bet tādi plankumi var arī jauniešiem, īpaši tiem, kuri pavada laiku uz ielas bez saulesbrillēm. Tos var noņemt ķirurģiskā ceļā, bet parasti tiem nevajag īpašu ārstēšanu.

Asinis acī

Medicīniskais termins, kas apzīmē asinis acī, ir “subkonjunktivālais asinsizplūdums”, kas nozīmē tikai salauztu asinsvadu.

Tā kā konjunktīva nevar iesūkt asinis ļoti ātri, asinis uz kādu laiku sastingst. Tāds asinsizplūdums nekaitē acīm.

Patiesībā mazie asinsvadi ir tik neaizsargāti, ka var pārsprāgt, kad jūs stipri klepojat vai smejaties.

Tāds asins izplūdums parasti pāriet pēc nedēļas vai divām bez jebkādas ārstēšanas. Lai nebaidītu no apkārtējos ar asiņainajām acīm, jūs droši varat palielināt K vitamīna patēriņu, lai uzlabotu jūsu ķermeņa apasiņošanu.

Tādi produkti kā mellenes, salāti un sparģeļi ir arī labi K vitamīna avoti.

Jebkurā gadījumā, ja esat pamanījis vienu no šiem jūsu acs stāvokļiem – noteikti konsultējieties ar ārstu.

Vai jūs pamanījāt kaut ko līdzīgu? Rūpējaties par savu veselību.

avots: theepochtimes.com

Pievienot komentāru