10 lietas, kas notiek ar jūsu ķermeni, kad jūs klausāties klasisko mūziku. Tas jums nāks tikai par labu!

Klasiskā mūzika ir kas vairāk, kā tikai patīkams fona troksnis, tā patiešām palīdz uzlabot veselību, raksta   Reader’s Digest. Pateicoties Mocartam un Vivaldi jūs kļūsiet gudrāki un sāksiet labāk gulēt.

Lūk kādu efektu klasiskā mūzika rada uz cilvēku:

Tai pateicoties samazinās asinsspiediens.

Kad jūs klausāties klasisko mūziku, jūsu asinsspiediens pazeminās. Tas ir zinātniski pierādīts, pēc zinātnieku domām, šī nodarbe palīdz atjaunoties sirdij pēc stresa, kā rezultātā – normāls asinsspiediens.

Tā padara jūs emocionālākus.

Mūzika var izsaukt smaidu pat visapātiskākajam cilvēkam. Ja cilvēkam palūgt uzrakstīt visneaizmirstamāko mirkli viņa dzīvē un ieslēgt klasisko mūziku, tad stāstījums būs daudz godīgāks un emocionālāks.

Klasiskā mūzika palīdz aizmigt.

Klasiskā mūzika iedarbojas uz ķermeni kā vieglas miega zāles. 2006. gada pētījumi parādījuši: cilvēki labāk aizmieg, klausoties tieši klasisko mūziku, īpaši ja tā ir ritmiska, mierīga un zemas frekvences.

Klasiskā mūzika atvieglo sāpes.

Pētījumi parādījuši: mūzikas klausīšanās palīdz mazināt sāpju sajūtas gan onkoloģiskajiem pacientiem, gan pacientiem pēc operācijas.

Klasiskā mūzika dara cilvēku gudrāku.

Pētījumu rezultāti liecina – ja jūs noklausīsieties Mocarta sonāti desmit minūtes, tad jūsu IQ pieaugs gandrīz par 10 punktiem. Pēc zinātnieku domām, klasiskā mūzika uzlabo laika un telpas uztveri.

Klasiskā mūzika uzlabo atmiņu.

Nākamreiz, kad jums vajadzēs sagatavoties kādam svarīgam testam vai prezentācijai, paklausieties Bēthovenu.

Pētījumu rezultāti norāda, ka dalībnieki, kuri lekcijas laikā klausījās klasisko mūziku, savāca daudz vairāk punktu viktorīnā, kas notika uzreiz pēc mācībām.

Zinātnieki uzskata, ka mūzika palīdz cilvēkam labāk uztvert informāciju, atcerēties un efektīvāk izmantot.

Klasiskā mūzika nomierina.

Zinātnieki ir atklājuši, ka klasiskās mūzikas klausīšanās pazemina kortizola līmeni, tādejādi atbrīvojot cilvēku no stresa. Izrādās, pacientiem, kuri klausās klasisko mūziku pazeminās trauksmes sajūta kā pirms tā arī pēc operācijas.

Klasiskā mūzika satuvina cilvēkus.

  1. gada pētījumā konstatēts, ka cilvēkiem, kuri cieš no demences, mūzika kalpo kā instruments, lai viņi varētu sajust saikni ar apkārtni.

Kā? Caur kopā dziedāšanu vai piedalīšanos mūzikas terapijas seansos. Tas tik tiešām tuvina! Pamēģiniet arī noorganizēt ko līdzīgu kopā ar draugiem un tuviniekiem!

Klasiskā mūzika palielina produktivitāti.

Saskaņa ar pētījumu rezultātiem, ja bibliotēkas lasītavā ieslēgt baroka laika mūziku, klātesošo produktivitāte pieaug, kā rezultātā palielinās arī viņu apmierinātība ar savu darbu.

Bahs nelielās devās var palīdzēt jums tikt galā ar visgrūtākajiem uzdevumiem. Un tas neprasa pārlieku lielas pūles no jūsu puses.

Klasiskā mūzika palīdz atbrīvoties.

Jums nevajag maksāt par masāžu, lai labi atpūstos un atbrīvotos. Pētījumi apliecina, ka cilvēkiem, kuriem patīk klausīties klasisko mūziku, pazeminās smadzeņu aktivitāte un sirdsdarbības ritms. Tas arī nodrošina ķermeņa atbrīvošanos.

Jums patīk klausīties klasisko mūziku? Un kā tā ietekmē jūs?

avots: rd.com

Pievienot komentāru