Būtiskas izmaiņas ar šogad skars visus TV apraides skatītājus

Līdz ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmumu par to, ka no nākamā gada bezmaksas zemes TV apraidē tiks pārraidītas piecas TV programmas, VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (turpmāk – LVRTC) naktī no 5. uz 6. janvāri veiks izmaiņas TV apraides tīklā. Tā rezultātā gan maksas, gan bezmaksas TV apraides skatītājiem ir jāveic kanālu pārskaņošana savos dekoderos, informē LVRTC.

Lasi vēl: “Farmācija ir bizness” Kalviņš strikti izsakās par zāļu ražotājiem

Ja programmu pārskaņošana netiks veikta, bezmaksas apraidē esošās programmas skatītājiem nebūs redzamas. Pēc pārskaņošanas LTV1 un LTV7 programmas skatītājiem būs redzamas arī HD kvalitātē.

Kā ziņots iepriekš, atbilstoši Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmumam, sākot no 2022. gada, bezmaksas zemes apraidē Latvijas iedzīvotājiem būs pieejamas divas sabiedriskās televīzijas programmas – LTV1 un LTV7 –, kā arī trīs komerciālo televīziju programmas – ReTV, TV24 un TV4. Jaunā programmu klāsta pārraidīšanai LVRTC veiks apjomīgas TV apraides tīkla modulācijas izmaiņas, kas skars visu Latvijas teritoriju. Pēc tām arī iedzīvotājiem jāveic programmu pārskaņošana, lai TV programmas būtu redzamas.

 

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Pievienot komentāru