Būtiskas izmaiņas ar šogad skars visus TV apraides skatītājus

Programmu pārskaņošana jāveic gan bezmaksas zemes apraides programmu skatītājiem, gan maksas zemes apraides programmu skatītājiem, jo arī maksas apraidē ir pieejamas bezmaksas programmas. Programmu atjaunošana neattiecas uz skatītājiem, kuri izmanto kabeļtelevīzijas, satelīttelevīzijas un Interaktīvās televīzijas pakalpojumus.

Lasi vēl: Mūžībā devies leģendārais visu iemīļoto alus darītavas meistars

Lai mazinātu neērtības iedzīvotājiem, tehniskie darbi notiks naktī. To laikā īslaicīgi tiks apturēta bezmaksas apraidē esošo TV programmu, kā arī daļa maksas apraidē esošo programmu pārraidīšana.

Pirms programmu pārregulēšanas iedzīvotāju ekrānos var parādīties dažādi uzraksti – vājš signāls, nav programmu, digitālās plūsmas atjaunošana u.c. Šādi uzraksti var arī neparādīties. Jebkurā gadījumā – iedzīvotāji aicināti nesatraukties, bet 6. janvārī, sākot no plkst. 6 no rīta, veikt automātisko kanālu meklēšanu, sekojot instrukcijām televizorā vai dekodera izvēlnēs.

Naktī uz 6. janvāri vienlaicīgi tiks veikti arī televīzijas 700 MHz frekvenču joslas atbrīvošanai nepieciešamie tehniskie darbi, lai šo frekvenču joslu nodotu mobilo sakaru operatoru rīcībā. Frekvenču joslas atbrīvošanas darbus LVRTC veica visu 2021. gadu un, līdz ar janvārī ieplānotajiem darbiem, frekvenču josla būs pilnībā atbrīvota un pieejama mobilo sakaru operatoriem.

Kā ziņots, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes organizētajā konkursā tiesības izplatīt TV programmas trīs brīvajās vietās bezmaksas zemes apraidē uz trīs gadiem ieguva SIA “VIDZEMES TELEVĪZIJA” ar televīzijas programmu “ReTV”, AS “TV Latvija” ar televīzijas programmu “TV24” un SIA “4. vara” ar televīzijas programmu “TV4”.

COMMENTS

Pievienot komentāru