Mūžībā devies leģendārais visu iemīļoto alus darītavas meistars


95 gadu vecumā mūžībā devies leģendārais aldaris Kārlis Zālītis, vēsta alus darītava “Bauskas alus”.

 

Kā norāda uzņēmums, kurā Kārlis Zālītis bija ilggadējs vadītājs un konsultants, izcilais aldaris, kurš pērn nosvinēja 95 gadu jubileju, mūžībā devās pagājušā gada nogalē, 29. decembrī.

Atvadīšanās no Kārļa Zālīša plānota jau 2. janvarī 14:00 Šarlotes kapos Bauskā.

Kārlis Zālītis ir autors dažādiem Latvijā iecienītiem alkoholiskiem un bezalkoholiskiem dzērieniem. Leģendārais aldaris ir radījis “Bauskas gaišo”, “Bauskas tumšo”, “Bauskas senču” kā arī “Tērvetes alus” sākotnējo versiju.

Pagājušā gadsimta vidū Kārlis atklājis unikālo ražošanas tehnoloģiju “Portera iesala” dzērienam, kvasam un iesala dzērienam “Veselība”, norāda “Bauskas alus”.

Zālītis 2001. gadā saņēma augstāko valsts apbalvojumu – piektās šķiras Triju zvaigžņu ordeni, savukārt 2006.gadā Zemkopības ministrijas augstāko apbalvojumu – sudraba medaļu “Par centību”.

Lasi vēl: Ievas Brantes ieraksts par laulību šķiršanu izraisijusi asu reakciju

Kārlis Zālītis 2012. gadā kļuva par pirmo, kam Bauskas novads piešķiris augstāko apbalvojumu par “Mūža ieguldījumu” un novada popularizēšanu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Zālītis absolvējis tagadējās Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas rūpniecības tehnoloģijas fakultāti, strādājis liķiera un degvīna fabrikā, Alus darītavā Nr.2, kas vēlāk pārdēvēta par “Rīgu”.

Viņš strādājis arī Iļģuciema alusdarītavā par iesala ekstrakta ceha vadītāju, par alusdarītavas vadītāju. Tāpat viņš ir izveidojis alus cehu Tērvetē

COMMENTS

Pievienot komentāru