Būtiskas izmaiņas: No 15.februāra stāsies Latvijā jauni valdības noteikumi! Ņem vērā!

 

Aptuveni 52 000 iedzīvotāju, kam 15. februārī beigsies sertifikāta termiņš, vēl nav saņēmuši balstvakcīnu pret Covid-19, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Kā informēja NVD Vakcinācijas projekta nodaļā, 15. februārī Latvijā tiks ieviests digitālā sertifikāta derīguma termiņš. Lai atgādinātu par nepieciešamību saņemt papildu devu, darba nedēļas nogalē NVD plāno šiem iedzīvotājiem nosūtīt atgādinājuma īsziņas, ziņo delfi.lv

Līdz 31. janvārim balstvakcīnu ir saņēmuši 447 009 Latvijas iedzīvotāju jeb 44% no 1 018 833 iedzīvotājiem, kam ir pienācis termiņš saņemt balstvakcīnu. Savukārt no 332 000 senioru vecumā virs 60 gadiem, kuriem ir pienācis laiks saņemt balstvakcīnu, to saņēmuši 195 138 iedzīvotāji jeb 59%. Arī kopējā balstvakcinācijas statistikā tieši vecuma grupās virs 60 gadiem ir visaugstākie rādītāji, sasniedzot 44% no visiem balstvakcinācijas faktiem.

LASI VĒL: Dārta Daneviča atklājusi baisas detaļas par attiecībām ar Kaimiņu

“Redzam, ka tieši balstvakcinācija dod labu efektu. Pēdējie epidemioloģiskās uzraudzības dati, liecina, ka tie cilvēki, kuri saņēmuši balstvakcināciju, četras reizes retāk ārstējušies stacionāros kā Covid-19 pacienti salīdzinājumā ar tiem nevakcinētiem cilvēkiem vai tiem, kuri vakcinācijas kursu nav pabeiguši,” stāsta Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

 

 

 

 

Balstvakcīna ir īpaši svarīga šiem cilvēkiem – lasi tālāk

 

COMMENTS

Pievienot komentāru