Būtiskas izmaiņas: No 15.februāra stāsies Latvijā jauni valdības noteikumi! Ņem vērā!

 

Balstvakcinācija esot īpaši svarīga tiem cilvēkiem, kas primāro vakcināciju veikuši 2021.gada sākumā. Saskaņā ar NVD datiem līdz 1. februārim 74% iedzīvotāju vecumā no 18 gadiem, kas primāro vakcināciju veikuši līdz 30.jūnijam, ir saņēmuši balstvakcīnu vai nesen pārslimojuši. Savukārt, to personu virs 60 gadiem vidū, kas vakcinējušies līdz 30.jūnijam, 82% ir saņēmuši balstvakcīnu vai nesen pārslimojuši.

LASI VĒL: Dārta Daneviča atklājusi baisas detaļas par attiecībām ar Kaimiņu

Vakcinēties vai saņemt papildu devu var gan pie ģimenes ārstiem, gan ārstniecības iestāžu vakcinācijas kabinetos, 21 vakcinācijas centros Rīgā un Latvijas novados. Šādi centri pieejami Aizkrauklē, Alūksnē, Bauskā, Balvos, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Jēkabpilī, Kuldīgā, Liepāja, Līvānos, Madonā, Olainē, Rēzeknē, Salaspilī, Talsos, Tukumā, Ventspilī un Valmierā. Tāpat saņemt poti var vakcinācijas punktos tirdzniecības centros un izbraukuma vakcinācijā.

Pieteikties balstvakcinācijai var pie ģimenes ārsta, vietnē “manavakcina.lv” un zvanot uz 8989. Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir), uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu.

COMMENTS

Pievienot komentāru