Būtiskas izmaiņas pases un eID kartes saņemšanā; kādas tās būs?


Pēdējā laikā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļas saskaras ar ļoti lielu klientu pieplūdumu. Lai nokārtotu dokumentus, rindā var nākties gaidīt vairākus mēnešus. Visgarākās rindas ir Rīgas nodaļās. Portāls Jauns.lv noskaidroja, ka rindas un gaidīšana uz personu apliecinošu dokumentu saņemšanu varētu samazināties tuvākajos mēnešos.

Lasi vēl: Pēc Žirinovska nāves nācis gaismā vel kas nedzirdēts par viņa privāto dzīvi

Kāds portāla Jauns.lv lasītājs pastāstīja, ka saistībā ar Ukrainā sākto karu un starptautiskās situācijas saspīlējumu februāra beigās nolēma atjaunot savam bērnam personu apliecinošus dokumentus, kuriem bija beidzies derīguma termiņš.

Jāgaida līdz maijam

“Kad marta sākumā par to interesējos, izrādījās, ka pirmie brīvie pieraksta laiki, kuros varēju aizvest bērnu uz PMLP nodaļu, bija pieejami tikai maijā. Tā kā nebija citu variantu un dokumentus vajadzēja sakārtot, protams, pieteicos rindā. Patlaban rindā stāvam jau aptuveni divus mēnešus, un ceram, ka maijā beidzot izdosies atjaunot bērnam dokumentus,” tētis stāstīja.

Lasītājs arī paskaidroja, ka par bērna dokumentu atjaunošanu nebija aizdomājies agrāk, jo pēdējos gados Covid-19 pandēmijas dēļ ģimene bija pārtraukusi ceļošanu ārpus valsts un Latvijā bērna identifikācijai līdz šim pietika tikai ar dzimšanas apliecību.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru