Dārta Daneviča pirmoreiz runā, kā mājās notikusi Kaimiņa vardarbība

Nākamā reize bijusi tad, kad dēls jau piedzimis, – saskaņā ar Danevičas teikto, dzīvesbiedrs viņai “piekarinājis” pēcdzemdību depresiju. Kopdzīves laikā arīdzan izrādījies, ka Kaimiņš nebūt neesot tāds suņu draugs, kādu iespaidu par sevi radījis, viņš tādu tikai tēlojot.

Runājot par Kaimiņam inkriminēto vardarbību, aktrise apliecina, ka tā bijusi emocionāla, nevis fiziska, un tieši tāpēc ir grūti pierādāma. “Jā, man nav bilžu ar zilumiem un rētām. Godīgi sakot, labāk būtu, ja būtu – jo tad būtu vienkāršāk,” viņa skaidro.

Kā izpaudusies nemīlestība? Pēdējā pusotra gada laikā Kaimiņš Danevičai nav ne pieskāries, ne samīļojis. “Var paciest visādas vārdu apmaiņas, bet šī ir kā spīdzināšana. Ja viņš mani vienreiz nedēļā paņemtu aiz rokas vai vienreiz dienā apskautu – es būtu palikusi,” intervijā apraudas Dārta.

Aicināta konkretizēt, kā tieši izpaudusies dzīvesbiedra vardarbība, Daneviča runā par shēmu, kā partneris panāk, ka sieviete apšauba realitāti – negatīvi komentāri, verbāla manipulācija, faktu sagrozīšana, pašapziņas graušana un noniecināšana. “Kad biju novesta līdz zemākajam punktam un jau gandrīz sabrukusi, tad varbūt iedeva kādu mīļu žestu, lai noturētu mājās. Un atkal varēja turpināt to riņķa danci ar pazemojumiem,” stāsta aktrise. Kaimiņš viņu arīdzan nemitīgi kontrolējis un dažkārt neļāvis izpausties darbos, un, kad viņa uzsprāgusi, dzīvesbiedrs atkal triumfējis ar vārdiem: tu redzi, kāda tu traka esi, tu redzi, ar ko man jādzīvo?!

Aiziet no Kaimiņa viņa gatavojusies apmēram gadu un oktobra beigās aizgājusi. Kaimiņš to sākumā uztvēris kā joku, bet tagad – kā pāridarījumu. Lai gan Kaimiņš ar dažādām metodēm turpinot viņu nomelnot, Daneviča viņam darījusi zināmu, ka “mēs līdz mūža galam būsim ģimene”. Pret viņu kā tēvu Danevičai nekādu iebildumu nav.

Lasi arī: Lūk, kas zināms par Covid-19 sertifikāta derīguma termiņa ieviešanu – kas mūs gaida?

Žurnāls vaicājis arī Kaimiņa viedokli par notikušo, taču viņš attiecības ar dēla māti nekomentē, vien norāda, ka to, kurš ir patiesais upuris, vajadzība gadījumā noskaidros tiesa. Visu interviju ar Dārtu Daneviču var izslasīt šīs nedēļas žurnālā “Ieva”.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Bomzis Igors</cite>

    Nost ar vardarbīgiem tēviņiem, kuri iedomājas ka ir kaut kas īpašs…un savas garīgās problēmas risina ar sievietes palīdzību…tā teikt..если не любит то нахрен он тебе нужен. Padomā tik politiķis…vienā dienā politiķis, otrā bomzis ibio trio…tālāk no narcisiem un abjūzeriem…kuri domā ka ir kaut kas labāks par kādu citu LR pilsoni.

Pievienot komentāru