Divi ieteikumi PVC logu īpašniekiem, kurus šo logu uzstādītāji jums nekad neatklās

Tiem, kam mājās vēl ir vecie koka logi, zina, ka, aukstam laikam iestājoties, jāķeras klāt logu nosiltināšanai: sega starp logu rāmjiem un līmlente gar loga malām. Līdzko vecie logi tiek nomainīti pret plastikāta logiem, šāda problēma vairs nav jāpiedzīvo.

Meistari, kas nodarbojas ar plastikāta logu ielikšanu, noteikti nekad jums nepateiks šīs divas svarīgās lietas, kuras noteikti jāņem vērā, ja vēlaties, lai plastikāta logi kalpo labi un ilgi:

  1. Logiem ir divi ekspluatācijas režīmi, proti, ziemas un vasaras režīms;
  2. Pāris reizes gadā nepieciešams ieeļļot visus loga rāmja kustīgos elementus: rokturi, eņģes, tapas utt.

Iemācieties PVC logus pārlikt no vasaras režīma ziemas režīmā

Šāda veida uzstādīšana ir raksturīga jebkuriem mūsdienu PVC logiem. Lai noskaidrotu, vai tieši jūsu logiem ir sezonālie režīmi, nepieciešams aplūkot loga rāmja iekšējo daļu un pārbaudīt, vai tajā ir ekscentri vai tapas.

Logus iespējams pārslēgt citā režīmā, izmantojot šos ekscentrus, kas atrodas loga rāmja sānu daļas atvērtnē.

Ja uz tās atrodas seškantei vai skrūvgriezim paredzētas atveres, tad šie logi noteikti ir pārliekami arī uz ziemas vai vasaras režīmu. Iesakām par režīmu pārslēgšanas iespējām uzzināt vēl pirms pašu logu uzstādīšanas.

Lai pārslēgtu loga režīmu, nepieciešams, izmantojiet tam nepieciešamo instrumentu (seškanti vai skrūvgriezi) un pagrieziet visas uz loga sānu malas esošās tapas nepieciešamajā stāvoklī. Ņemiet vērā – jo lielāka izmēra logs, jo vairāk šādu tapu.

Šķir nākošo lapu un noskaties video 

Pievienot komentāru