Edgars Rinkēvičs: ES ir jāreaģē uz Facebook datu skandālu un jāstrādā pie stingra Eiropas regulējuma, lai ar sociālo tīklu palīdzību nevarētu manipulēt ar cilvēkiem

2018. gada 20. martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes un Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmēs Briselē.

Sanāksmes laikā E. Rinkēvičs aicināja ES atbilstoši reaģēt uz Facebook datu skandālu. “ES ir jāreaģē uz Facebook datu skandālu un jāstrādā pie stingra Eiropas regulējuma, lai ar sociālo tīklu palīdzību nevarētu manipulēt ar cilvēkiem. Atbilstošs regulējums nepieciešams arī jautājumā par sociālajos tīklos īstenotajām politiskajām kampaņām, kas kļūst aizvien populārākas,“ uzsvēra ministrs.

Diskusijā par 22. un 23. martā plānotās Eiropadomes sanāksmes sagatavošanu E. Rinkēvičs uzsvēra nepieciešamību turpināt darbu Vienotā tirgus stratēģijas un Digitālā vienotā tirgus stratēģijas īstenošanā. “Latvija kopumā atzinīgi vērtē līdz šim paveikto Vienotā tirgus stratēģiju īstenošanā, bet nevaram apstāties pie sasniegtā. Jāturpina darbs pie stratēģiju īstenošanas un jāaktivizē darbs digitālo pakalpojumu jomā,” norādīja ministrs. E. Rinkēvičs arī atzīmēja atvērtas un uz noteikumiem balstītas daudzpusējās tirdzniecības sistēmas nozīmi, kā arī pauda atbalstu idejai par Eiropas Darbaspēka iestādes izveidošanu. Tāpat ministrs uzsvēra, ka Eiropadomē valstu un valdību vadītāju līmenī atkārtoti jāpauž spēcīgs ES atbalsts Lielbritānijai saistībā ar nervu indes – ķīmiskā ieroča izmantošanas gadījumu tās teritorijā.

Pārrunājot aktualitātes sarunās par Lielbritānijas izstāšanos no ES, E. Rinkēvičs atzinīgi novērtēja ES sarunveža Mišela Barnjē (Michel Barnier) darbu. “Esam apmierināti ar Mišela Barnjē vadībā panākto progresu izstāšanās sarunās. Tas dos iespēju vairāk laika atvēlēt konkrētu priekšlikumu un stratēģijas izstrādei par ES un Lielbritānijas nākotnes partnerību,” norādīja ārlietu ministrs. Vienlaikus E. Rinkēvičs pauda gandarījumu, ka sarunu vadlīniju projektā ņemts vērā Latvijas priekšlikums attiecībā uz ģimeņu un bērnu tiesību ievērošanu. “Vēlamies īpaši pateikties, ka ņemts vērā Latvijas priekšlikums, kas paredz sarunas par ES un Lielbritānijas atbildīgo iestāžu sadarbību laulību lietu risināšanā un bērnu pamattiesību pilnīgas ievērošanas nodrošināšanā,” pauda ārlietu ministrs

Pievienot komentāru