LTRK ievēlēta jauna Padome; par padomes priekšsēdētāju kļuvis Aigars Rostovskis

Par Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes priekšsēdētāju jeb prezidentu pārliecinoši biedru kopsapulcē ievēlēts Aigars Rostovskis.

Savukārt par LTRK Padomes locekļiem ievēlēti: Edvīns Bērziņš, Kristaps Klauss, Normunds Bergs, Ģirts Rungainis, Arkādijs Šuškins, Māris Simanovičs, Oļegs Fiļs, Kaspars Rumba un Guntars Āboliņš – Āboltiņš.

Par LTRK kompetenču padomes locekļiem apstiprināti visi izvirzītie kandidāti:

Zināšanu Ekonomikas padome: Aigars Rostovskis, SIA “Biznesa augstskola “Turība””

Mazo un vidējo uzņēmēju padome: Lienīte Skaraine, SIA “PROinvest.lv”

Nacionālās Stratēģijas padome: Elīna Rītiņa, SIA Lattelecom

Eksporta padome: Enno Ence, SIA “MILZU!”

Tirdzniecības padome: Aivars Arums, SIA “Baltic Data”

Pakalpojumu padome: Aldis Gulbis, SIA “Dati group”

Rūpniecības padome: Vilnis Rantiņš, Mašīnbūves un Metālapstrādes Rūpniecības asociācija

Lauku uzņēmējdarbības padome: Edgars Zalāns, SIA “Lauku izaugsmes grupa”

LTRK biedru kopsapulci kopumā apmeklēja 850 uzņēmumu, kur par Aigaru Rostovski padomes priekšsēdētāja amatā 637 balsis bija “par”, bet 213 izvēlējās bijušo veselības ministru Gunti Belēviču. LTRK Padomes priekšsēdētājs vada Padomes sēdes, atbilstoši Padomes lēmumiem organizē un nodrošina LTRK darbu, lai izstrādātu attīstības stratēģiju un galvenos darba virzienus. Padomes priekšsēdētājs pārstāv LTRK Latvijas Republikas valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēs, citās institūcijās, kā arī starptautiskajos forumos, ārvalstu, starpvalstu un starptautiskajās ekonomiskajās un citās organizācijas.

LTRK Padome sastāv no 18 līdz 22 Padomes locekļiem, to starpā – Padomes priekšsēdētāja, kas vienlaikus ir LTRK Prezidents, un Padomes priekšsēdētāja vietniekiem – Viceprezidentiem. LTRK Padomes sastāvā tiek ievēlēti pa vienam pārstāvim no katras Kompetenču padomes (kopā 12 kandidāti). Padomes locekļi uz atlikušajām vietām tiek ievēlēti no brīvā saraksta. Februāra izskaņā noslēdzās LTRK kompetenču padomju vēlēšanas un tās iecēla savus priekšsēdētājus, kā arī 1.martā noslēdzās pieteikšanās uz LTRK Padomes locekļu un LTRK Padomes priekšsēdētāja (prezidenta) amatiem no brīvā saraksta.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2300 individuāli biedri un vairāk kā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2014.gadā pārsniedza 17,5 miljardus eiro.

LTRK pārstāv savu biedru – uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma – vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) – biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau vairāk nekā 80.gadu.

Pievienot komentāru