Ej pensijā 55 gadu vecumā – nodzīvo līdz 80! Ej pensijā 65 gadu vecumā – nodzīvo līdz 67. Tā ir zinātne

Pensija – tā nav traģēdija!

Doties pensijā priekš daudziem cilvēkiem ir katastrofa. Tas ieņem 10 vietu sarakstā ar 43 dzīves notikumiem, kas rada vislielākos pārdzīvojumus, ziņo Healthy Holistic Living.

Pensionēšanās bieži vien rada asas pārmaiņas cilvēka dzīvē, tās ritma un satura izmaiņas, notiek sociālā statusa maiņa. Pret pensionāri cilvēki izturas īpašā veidā, un pats cilvēks arī sevi uztver jaunā veidā. Un ne vienmēr izdodas pielāgoties jaunajam dzīves ritmam. Tas īpaši attiecas uz vīriešiem.

Bet ir arī savas priekšrocības, lai dotos pensijā.

Pensionēšanās un garīgā veselība.

Ar vecumu, veselība pasliktinās, tas ir labi zināms fakts. Daži pētījumi parādīja, ka tomēr pastāv pozitīva korelācija starp pensionēšanos un personas fizisko veselību, bet citi – negatīvu. Tomēr, kas attiecas uz garīgo veselību, tad parādījās ļoti skaidra pozitīva dinamika.

Nav darba – nav stresa.

Pēc pensionēšanās viss stress, kas saistīts ar darbu, pazūd. Cilvēks kļūst daudz mierīgāks un atslābinātāks.

Vairāk miega.

Miegs ir atbilde uz daudziem jautājumiem, kas saistīti ar cilvēka veselību. Pensijā nevajag agri celties un nevajag strādāt virsstundas. Pietiekošs miegs ļauj cilvēkiem justies labāk.

Fiziskās aktivitātes.

Iegūstot vairāk brīva laika, daudzi pensionāri sāk nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, piemēram, pastaigām, jogu vai tenisu. Un tas ir daudz vairāk par laika īsināšanu. Fiziskās aktivitātes ir lieliska barība smadzenēm.

Kā padarīt dzīvi labāku pensijā

Turpini iegūt draugus

Sociālo saikņu stiprināšana ir laba ideja jebkurā dzīves laikā, un pensionēšanās nav izņēmums. Uzturi saikni ar draugiem un kolēģiem, un pieliec papildu pūles, lai sazinātos ar cilvēkiem, kad vien rodas tāda iespēja.

Turpini mācīties

Jaunu lietu apgūšana katru dienu saglabā tavu prātu un smadzenes veselas un aktīvas. Vienmēr var atrast ko mācīties.

Atrodi interesantas nodarbošanās

Atsacīšanās no darba var būt atvieglojums, bet pāreja no pārpildīta grafika uz pilnīgu tukšu ir diezgan radikāla pārmaiņa. Tāpēc esi kreatīvs! Atrodi kādu hobiju, kuram tu vari veltīt kādu laiku un kārtīgi viņu izbaudi.

Parūpējies par veselību

Pensija ir labs laiks, lai nodarbotos ar savu veselību, un pievērs uzmanību visām problēmām, kuras agrāk nepamanīji.

Došanās pensijā ne vienmēr nozīmē spontānu braucienu uz Franciju, bet ar labu noskaņojumu un jaunām aizraušanām pensijas vecums var pārvērst dzīvi interesantā piedzīvojumā.

Un kā tu uztver pensiju?

avots: healthy-holistic-living.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Inese</cite>

    Parasti LV , pensionējoties, personas ienākumi samazinās (!)aptuveni 3 reizes …. Tagad , lūdzu , vēlreiz pārlasiet rakstu un padomājiet …

Pievienot komentāru