Eksperti apgalvo, ka jāsāk bērnu mācīt peldēt tūlīt pēc viņa dzimšanas. Lūk, kāpēc tas ir jādara!

PVO nosauca „noslīkšanu“ par vienu no galvenajiem nāves cēloņiem visā pasaulē. Katru stundu apmēram 40 cilvēki mirst no noslīkšanas, raksta CBS News. Mazie bērni ir visvairāk pakļauti noslīkšanas riskam.

Tāpēc ir tik svarīgi mācīt bērnu peldēt. Turklāt peldēšana palīdz stiprināt bērna veselību, palīdz viņam attīstīties pareizi.

Pētījumi liecina, ka peldēšanas treniņš no 1 gada vecuma palīdz samazināt noslīkšanas risku. Bērniem jāmāca pamata uzvedības prasmes ūdenī.

„Kad nabas brūce ir sadzijusi, jūs varat doties uz baseinu! – saka pediatre Oksana Fedulova.

Fakts ir tāds, ka bērniem līdz trīs mēnešiem ir attīstīts peldēšanas reflekss, jo pirmsdzemdību laikā viņi bija amnija šķidrumā, tāpēc viņiem ir vieglāk iemācīt peldēt.

Peldēšana dod zīdaiņiem daudz priekšrocību – nomierina nervu sistēmu, stiprina muskuļus, elpošanas orgānus, mugurkaulu, sirdi, uzlabo asinsriti un imunitāti.

Peldēšana jaundzimušajiem ir lieliska masāža un fizioterapija, kas palīdz atbrīvoties no daudzām neiroloģiskām patoloģijām un problēmām, kas saistītas ar muskuļu un skeleta sistēmu. ”

Tomēr zīdaiņus var mācīt peldēties tikai specializētos baseinos, kur ūdens netiek dezinficēts ar hloru un uzturēts +34 ° C temperatūrā.

Nodarboties ar pašapmācību peldēt šajā vecumā nav ieteicams.

Šeit ir daži padomi, kā novērst bērna noslīkšanu:

  • Nekad neatstāj bērnus atsevišķi vai kopā ar citiem bērniem vannas istabā, baseinā vai jebkurā atklātā dīķī.
  • Nekavējoties iztukšo spaini vai citu konteineru, kurā esi lietojis ūdeni – pat neliels ūdens daudzums var būt bīstams mazam bērnam.
  • Ja ūdens temperatūra ir mazāka par +16 ° C, tad nav ieteicams peldēties, jo no aukstuma var sākties krampji vai var rasties samaņas zudums.
  • Bērniem vajadzētu peldēties pie krasta. Nekad neļauj bērnam peldēties mitrājos.
  • Ja esi apreibis, neļauj bērniem iekļūt ūdenī, viņi, bez uzraudzības, var nonākt bīstamā situācijā.

Noteikti padalies šajā informācijā ar saviem draugiem!

avots: cbsnews.com

Pievienot komentāru