Eksperti brīdina, lūk cik drīzumā būs jāmaksā par degvielu

Ja vēl pērn pavasarī degvielas uzpildes stacijās daudzviet degvielas cenas noslīdēja zem viena eiro robežas, tad šobrīd cenas jau kādu laiku kāpj. Ekspertu prognozes ir visai skaudras – jau drīz sasniegsim pirmskrīzes līmeni un nākotnē par vienu litru maksāsim pusotru eiro un vairāk.

Ja salīdzina šīsdienas degvielas cenas ar cenām tieši pirms diviem mēnešiem, tā kāpusi aptuveni par 10 centiem.

Kā ReTV Ziņām norāda autovadītājs Juris, kurš ik dienu mēro ceļu no Valmieras uz Rīgu un atpakaļ, cenas kāpumu viņš izjūt būtiski. Līdz ar to nākas meklēt tādas uzpildes stacijas, kurās ir lētāka degviela. “Tagad nedēļā ar vienu bāku nevar izbraukt, ar 50 litriem nepietiek. Pie šī brīža cenām ir 61 eiro. Es esmu atradis vienu benzīntanku, kur cena nav tik krasi palielinājusies, tad es tanī pildos.”

Nozares eksperti degvielas cenu kāpumu šobrīd skaidro ar globālo energoresursu tirgu atkopšanos pēc 2020.gada pavasarī piedzīvotā pamatīgā krituma Covid-19 pandēmijas dēļ. Pasaules biržās ar katru dienu naftas cenas turpina palielināties, ietekmējot arī degvielas cenas Latvijā.

Mārtiņš Āboliņš, bankas “Citadele” ekonomists: “Šobrīd jau ir virs 50 dolāriem par barelu, tātad relatīvi tuvu pirms Covid-19 naftas cenas. Tas ir galvenais faktors ko redzam degvielas cenās Latvijā.”

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru