Ērglis izsaka komentāru, kad būs zināms, cik ilgi pēc potes ir derīgas antivielas


Kardiologs, Latvijas Universitātes profesors Andrejs Ērglis kanāla Rīga TV 24 raidījumā “Uz līnijas” komentējis, kad būs zināms, cik ilgi pēc viena vakcinācijas kursa ir derīgas antivielas.

Ērglis uzsver, ka šis joprojām ir pētāms jautājums un šobrīd neviens nevar pilnībā galvot par rezultātiem.

“Ar to vakcināciju – drusciņ, drusciņ vajag laiku, lai saprastu, bet tie signāli, ko mēs redzam, ir ārkārtīgi optimistiski un pozitīvi, ka, iespējams, vienai daļai vispār vairs nevajadzēs vakcinēties vai varbūt vajadzēs kādu revakcināciju,” norāda ārsts, taču piebilst, ka nevēlas minēt neko konkrētu, lai neradītu maldīgu informāciju.


Citi šobrīd lasa:


Qries

Saite: Putins beidzot neslēpj un atklāj, ar kādu vakcīnu potējies pret Covid-19


Viņš uzsver, ka zinātnē ir “signāli” par rezultātiem un “pierādītas lietas”. Kā piemēru viņš min savu darbu, kas pierādīts 30 gadus pēc tā publiskošanas un šajā laikā tas daudz arī kritizēts.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu. Savukārt kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija – arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija – arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem.

Pievienot komentāru