Uga Dumpis pastāsta par vēl vienu pavisam jaunu vakcīnu pret Covid-19

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs un Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter pozitīvi atsaucas par ASV biotehnoloģiju uzņēmuma “Novavax” izstrādāto vakcīnu pret Covid-19.

Dumpis atsaucas uz kādu publikāciju par “Novavax” vakcīnas izmēģinājumiem.

“Ļoti pārliecinoši rezultāti, kas nozīmē, ka drīzumā vakcīnu izvēles iespēja paplašināsies,” viņš raksta.

Iepriekš ziņots, ka ASV biotehnoloģiju uzņēmuma “Novavax” izstrādātā vakcīna pret Covid-19 izmēģinājumos ASV un Meksikā demonstrējusi vairāk nekā 90% efektivitāti.

Izmēģinājumos vakcīna nodrošinājusi 100% aizsardzību pret vidēju un smagu saslimšanu ar Covid-19 un 90,4% aizsardzību kopumā, paziņojis “Novavax”, norādot, ka izmēģinājumos ASV un Meksikā piedalījās 29 960 cilvēki.

Uzņēmums pavēstīja, ka plāno pieprasīt apstiprinājumu savai Covid-19 vakcīnai ASV, Eiropā un citur līdz septembra beigām un ap to laiku spēs saražot līdz 100 miljoniem devu mēnesī.


Citi šobrīd lasa:


Qries

Saite: Putins beidzot neslēpj un atklāj, ar kādu vakcīnu potējies pret Covid-19


Kamēr vairākas bagātās valstis bijušas sekmīgas savu iedzīvotāju vakcinēšanā pret Covid-19, pastāv bažas, ka daudzas nabadzīgās valstis ir atstātas ārpus globālajiem vakcinācijas centieniem.

“Novavax” vakcīnai, kuru ir viegli uzglabāt un transportēt, varētu būt liela loma vakcinācijas kampaņās jaunattīstības valstīs.

Pievienot komentāru