Darba devēji nākotnē varēšot atlaist Covid-19 sertifikātus neieguvušus darbiniekus – lūk uz ko tas attieksies

Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis (pirmajā rindā no kreisās), tieslietu ministrs Jānis Bordāns, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, veselības ministre Ilze Viņķele (otrajā rindā), finanšu ministrs Jānis Reirs, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, kultūras ministre Dace Melbārde, satiksmes ministrs Tālis Linkaits, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (trešajā rindā no kreisās), labklājības ministre Ramona Petraviča, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska un ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro jaunās valdības oficiālās fotografēšanās laikā pie skulptūras “Taisnība” Ministru kabinetā.

Valdība otrdien, 6. jūlijā, vienojās, ka Tieslietu ministrijai sadarbībā ar Veselības ministriju, Labklājības ministriju un Ekonomikas ministriju un Finanšu ministriju līdz 14. jūlijam jāsagatavo grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, nosakot vairākus nosacījumus.

Šajos nosacījumos ietilpst izskatīt darba devēja tiesības atstādināt no darba pienākumu pildīšanas, pārcelt citā amatā vai darbā vai izbeigt dienesta vai darba attiecības ar darbinieku, kurš nav ieguvis sadarbspējīgu vakcinēšanas vai pārslimošanas sertifikātu noteiktajā termiņā, rakstīts Ministru kabineta protokollēmumā.

 

Par to valdība otrdien konceptuāli vienojās, bet vēl tiks vērtēts projekta pamats, vai tas atbilst Satversmei.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, uz kuriem darbiniekiem šie noteikumi attieksies

Pievienot komentāru