Ielu mākslinieks no Horvātijas Alfā rada īpašu mākslas darbu

No 13. decembra līdz 19. decembrim pasaulē zināmais horvātu ielu mākslinieks Filips Mrveljs (Filip Mrvelj) viesojas Latvijā, lai radītu īpašu mākslas darbu t/p Alfa. Filips ir vienīgais 3D ielas mākslas radītājs Horvātijā un apkārtējās teritorijas valstīs, kurš veido darbus anamorfiskā tehnikā – citiem vārdiem, mēs redzēsim optisko ilūziju.

Lai izbaudītu horvātu mākslinieka darbus, ir jāizmanto, piemēram, mobilais tālrunis vai arī jāatrod pareizais skatupunkts. Pirmo reizi Filips sāka šo mākslas veidu popularizēt 2010. gadā. Šo gadu laikā mākslinieks guvis vispasaules atpazīstamību, jo zīmējot pavadījis vairāk nekā 20 000 glezniecības stundu, bijis vairāk nekā 12 dažādās misijās visā pasaulē ar īpašu pieredzi visdažādākajās krāsās, iekštelpās, āra, 2D, 3D, individuālajās un radošu personību komandas aktivitātēs. 2013. gada septembrī Filips izveidoja Ginesa rekorda garāko anamorfisko ainu, radot 140,30 m garu attēlu.

Visi interesenti ir laipni aicināti vērot, kā tiek radīta 3D ielu māksla t/p Alfa telpās, un arī satikt pašu mākslinieku, kurš ir labs sarunu biedrs, ar labu humora izjūtu un gatavs dalīties iespaidos un pieredzē sava darba tapšanas procesā. Kas top t/p Alfa, mākslinieks vēl līdz galam neatklāj, taču ir pačukstējis, ka gala rezultāts noteikti būs par un ap Ziemassvētkiem. Pirmajām zīmējuma aprisēm varēja sekot līdzi jau no 13. decembra, taču viss darbs būs gatavs 19. decembrī. Ikviens no klātesošajiem var kļūt par daļu no Filipa veidotā zīmējuma. Ja vēlies ar mākslinieku aprunāties vai vienkārši pavērot viņu darbībā, tad 18. decembrī no plkst. 12:00 līdz 16:00 meklē Filipu Mrvelju t/p Alfa otrajā stāvā.

Pievienot komentāru