“Ja apvaino ārstus, man gribas kliegt!” – “Bez tabu” vadītājam sāp sirds par sabiedrības tumsonību

TV raidījuma “Bez tabu” vadītājs bioloģijas zinātņu doktors Juris Šteinbergs bieži vien mājup no darba dodas pēc astoņiem vakarā, kad jau sākušies pārvietošanās ierobežojumi. Lai arī ikdienā viņam nav tiešs kontakts ar Covid-19 pacientiem, viņš darbojas laboratorijā, kurā tiek veiktas kovida analīzes.

 

Kopš izsludināta komandantstunda, Juri Šteinbergu vēl ne reizi nav apturējusi policija. “Kā jau visi normāli cilvēki, strādāju pilnu darba dienu – Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā Laboratorijas dienestā. Un tajās nedēļās, kad man ir jāvada “Bez tabu”, pēc darba dodos uz TV3, kas ir turpat netālu no Gaiļezera. Mājās tieku pēc astoņiem vakarā, kad beidzies raidījums. Tad arī, nekur lieki nenogriežoties, godīgi pa taisno braucu mājās ar pašapliecinājumu kabatā,” par to, kā izdodas sadzīvot ar pārvietošanās ierobežojumiem, žurnālam “Kas Jauns” pastāstījis populārais TV raidījuma vadītājs.


Raidījuma “Bez tabu” vadītāji – Juris Šteinbergs ar kolēģi Evelīnu Strazdiņu. (Foto: Publicitātes)

Bioloģijas zinātņu doktoram, kas darbojas medicīnas nozarē, personiski gan nav gadījies sastapties ar Covid-19 pacientiem. “Laboratorijas dienests, kurā strādāju, ir tieši tas, kas veic kovida analīzes, bet personiski tiešā kontaktā ar kovida pacientiem nenonāku,” piebilst Šteinbergs.

Taujāts, kā raugās uz situāciju un vai nav nobijies, jo Latvijā arvien vairāk tiek reģistrēti jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, bioloģijas zinātņu doktors teic, ka sajūta ir reti nejauka: “Es pats un visi ģimenes locekļi ir vakcinēti, tāpēc puslīdz jūtos drošs. Bet redzu, ka slimnīcas ietilpība un kolēģu varēšana nav bezizmēra…”

Juris Šteinbergs saskāries arī ar to sabiedrības daļu, kas visiem spēkiem turas pret vakcināciju un mēģina vainot medijus safabricētas informācijas paušanā. Viņš ir neizpratnē, kur cilvēki sagrābsta muļķības un kas viņiem liek tā domāt: “Esmu šajā ziņā dubultjutīgs, jo esmu biologs pēc izglītības, visu mūžu esmu strādājis organizācijās, kas vistiešākajā veidā saistītas ar veselības aprūpi. Līdz ar to visi pārmetumi ārstiem par kaut kādu sazvērestību, viltošanu un datu slēpšanu vai sagrozīšanu ir nepatiesi. Man gribas kliegt, ja kaut ko tādu dzirdu. Es turklāt beidzamos 20 gadus esmu strādājis medijā TV3, kas arī tagad tiek lamāts un pieskaitīts pie “uzpirktā meinstrīma”, kas iet valdības pavadā. Vienkārši pretīgi kaut ko tādu dzirdēt.”

“Es pat nezinu, kā lai apspiežu sevī vēlmi sarunāt rupjības cilvēkiem, kuri uzskata, ka kaut kas tiek viltots vai kāds krāpjas. Ir cilvēki, kas loģiskus argumentus neņem pretī.

Ja cilvēks ir muļķis, tad diemžēl jebkāda zinātne ir bezspēcīga!

Lasi vēl: Pavļuts nācis klajā: kas notiks ar nevakcinētajiem pēc mājsēdes beigām

Man sāp sirds, ka sabiedrības tumsonība ir tik milzīga, jo vēl pirms pāris gadiem es nebūtu ticējis, ka starp mums ir tik daudz tumsoņu. Diemžēl tā ir…” sūrojas Juris.

 

Runājot par nākotni, Šteinbergs teic, ka kaut kad jau tas viss, kā jebkura pandēmija, beigsies. Taču, viņaprāt, vēl labu brīdi būs tikai sliktāk: “Es, protams, nevaru neko precīzi prognozēt, bet viens ir skaidrs – šogad vēl nekas nebeigsies.”

 

 

COMMENTS

Pievienot komentāru