Jēkabpils galvenā infektoloģe: Vairāk nekā 30 gadu darbā nekas tāds nav piedzīvots


TV3 Ziņas turpina sižetu sēriju “Priekšpostenis”. Šoreiz par Jēkabpils reģionālās slimnīcas darbu uz izsīkuma robežas. Ja sākotnēji bija plānots, ka tā galvenokārt atslogos Rīgu, pieņemot pārējo pacientu plūsmu, tad šobrīd tur jau izveidotas divas Covid-19 nodaļas un pielāgotas atsevišķas telpas reanimācijai, lai pacienti nekrustotos. Ar TV3 tikās Jēkabpils galvenā infektoloģe, kura apliecina – vairāk nekā 30 gadu ilgajā darbā nekas tāds nav piedzīvots.

“Nu silti ir, ko? Iedomājaties, kad jāstrādā.” Jēkabpils reģionālās slimnīcas galvenā infektoloģe Ilga Upeniece palīdz iejusties personāla ādā, jo tikai tā var kaut nedaudz pietuvoties viņu darba ikdienai.

Bahilas līdz ceļiem, kombinezons ar līmējamu aizdari, cimdi – pāri piedurknēm. Vien lielos respiratorus mums neuzvelk – pažēlo, lai vieglāk elpot.

Ilga Upeniece ir ārsts ar vairāk nekā 30 gadu stāžu, slimnīcā strādā jau kopš 1985. gada un saka – neko tamlīdzīgu nav nācies piedzīvot.

Gatavojoties otrajam vilnim, bija cerēts, ka Jēkabpilī pietiks ar trim specializētajām palātām, lai izolētu visus Covid-19 pacientus, bet jau novembra sākumā kļuva skaidrs, ka ar to būs daudz par maz.

“Šie ir mūsu boksi, kur no ārpuses var iet. Trīs boksa tipu palātas, kur apģērbāmies un gājām iekšā. Pat gājām no ārpuses. Palikuši vēl vecie uzraksti. Sākumā Covid-19 palātas ar sešām vietām. Patreiz jau ir visa nodaļā,” teic infektoloģe.

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu! (+VIDEO no tv3 ziņām)

Pievienot komentāru