Jo vairāk laika bērni ir svaigā gaisā, jo vairāk viņu organismā antivielu! Bērniem vajadzīgi mikrobi!

Spānijā veikts pētījums parādīja, ka katru dienu uz ielas mēs redzam arvien mazāk bērnu. 49% bērnu vecumā no 5 līdz 12 gadiem atrodas ārā svaigā gaisā, 11% spēlējas mazāk par pusstundu, bet 5% nepastaigājas vispār, raksta Enterate de Algo.

Tas tiek skaidrots ar to, ka daudzas mātes nevar izvest savus bērnus pastaigā pa parku laika trūkuma dēļ. Viņas tāpat arī aizbildinās ar laika apstākļiem un pašu bērnu nevēlēšanos iet ārā no mājām. Tas ir likumsakarīgi, jo bērni dod priekšroku saviem kabatas datoriem.

Bet problēma slēpjas faktā, ka bērniem vajadzīgs kontakts ar baktērijām uz ielas un mājās, lai nostiprinātos viņu imunitāte.

Bet, ja reiz pastaigas kļuvušas par sarežģītu uzdevumu, pastāv alternatīvi imunitātes trenēšanas un nostiprināšanas paņēmieni.

  1. Atļaujiet saviem bērniem spēlēties ar mājdzīvniekiem, lai palielinātu imūnaizsardzību.
  2. Neizmantojiet antibakteriālas ziepes.
  3. Atļaujiet bērnam ņemties pa dubļiem un netīrumiem un staigāt ar basām kājām. Tas nostiprinās viņa imūnsistēmu.
  4. Lai bāž priekšmetus mutē. Tas ir normāli, un šī tieksme bērniem ir evolucionāri pamatota. Tā viņi pierod pie mikrobiem un pielāgo savu ķermeni tiem.
  5. Bez vajadzības neaizraujieties ar antibiotikām, lai izvairītos no superinfekcijas radīšanas.
  6. Nevajag katru reizi mazgāt apģērbu vai sterilizēt knupīti, kad bērns saskāries ar putekļiem, suņa spalvām vai citiem mikrobiem.
  7. Lai spēlējas ar citiem bērniem.
  8. Dodiet bērniem jogurtu, konservus un šokolādi.
  9. Mazgāties vienu reiz dienā ir vairāk nekā pietiekami.
  10. Pārmērīga aprūpe nes nevis labumu, bet kaitē.

Tagad jūs ziniet, kāpēc bērni tā mīl smērēties. Tas veido viņu imunitāti un padara viņus veselākus un dzīvotspējīgākus. Netraucējiet viņiem!

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru