Kā cīnīties ar kondensāta veidošanos uz logiem

Cīnīties ar kondensātu uz logiem var divos veidos:

  • samazinot mitruma palielināšanos telpā;
  • stikla virsmas temperatūras paaugstināšana.

Lai samazinātu gaisa mitrumu, ir nepieciešams pielāgot telpas ventilāciju: jānovērš problēmas, kas saistītas ar izplūdes pārsegu, ja tāds ir,  kā arī biežāk jāvēdina telpa. Var arī uzstādīt īpašu žāvēšanas ierīci, kas „noņems” mitrumu.

Lai palielinātu stikla virsmas temperatūru, kompetenti jāsakārto vide tuvu logam. Pārāk plaša palodze novērš normālu gaisa konvekciju starp apkures ierīci (centrālo apkures radiatoru) un logu, kā rezultātā stikla virsmas temperatūra paliek zema.

Kā nepieļaut kondensāta palielināšanos uz logiem

Pasākumi mitruma kondensācijas novēršanai uz logiem ir ļoti vienkārši. Nepieciešams nodrošināt telpā pietiekamu gaisa apmaiņu, pateicoties telpas dabiskai vai mākslīgai ventilācijai.

Īpaši svarīgi ir rūpīgi vēdināt telpu „mitro” remonta darbu beigās, respektīvi, ja tiek veikts sienas apmetuma taisīšana, ieklāts grīdas segums utt. Paaugstināts mitrums pēc šāda darba var saglabāties iekštelpās vairākus mēnešus – šajā laikā ir nepieciešams uzlabot ventilācijas režīmu.

Lai nepieļautu kondensāciju uz logiem, jānodrošina pietiekama siltuma apmaiņa starp apkures radiatoru un logu stikla virsmu. Lai to izdarītu, tev jāizvairās no aizkariem, kas ir pārāk lieli, jāizvairās no pārāk plašas palodzes, pārāk daudz iekštelpu augiem, jo tie izdala mitrumu.

avots: bigl1fe.ru

Pievienot komentāru