Kā izdarīt tā, lai jums vairs nevarētu piezvanīt neviens automātiskais atbildētājs. Sakiet “NĒ” uzmācīgajiem hakeriem!

Jums ir apnikuši zvani no balss robotiem?  Jūs kaitina frāze: “Jums zvana no uzņēmuma “Nagi un ragi”. Lūdzu, nenolieciet klausuli, noklausieties šo tekstu līdz galam”, interesējas  USA Today.

Jūs neesat vienīgie! 2018. gadā roboti-hakeri veica 26,3 miljardus zvanus. Un tas ir tikai ASV! Kā lai aptur balss paziņojumu uzbrukumus?

Jo elektroniskajai balsij nepaskaidrosi, ka tevi neinteresē saruna. Ar viņiem vispār ir bezjēdzīgi sarunāties! Ko darīt, lai vairāk tādus zvanus nesaņemtu?

Lūk, daži veidi, kas pasargās jūs no telefona hakeriem:

Nobloķējiet zvanus no slēpta numura.

Zvani, kas ienāk no robotiem-hakeriem, vienmēr ir anonīmi. Droši tos nobloķējiet, jūs noteikti nepalaidīsiet garām neko svarīgu.

Par laimi, lielākajai daļai Android viedtālruņu ir iebūvēta funkcija, kas ļauj bloķēt ienākošos zvanus un īsziņas no slēptajiem numuriem.

Soļi, kā to izdarīt, var nenozīmīgi atšķirties no viena ražotāja un otra, bet kopumā Jums ir jābūt pieejai šim parametram sadaļā Mani iestatījumi.

Viedtālruņi un citas ierīdzes, kas darbojas operētājsistēmā iOS, arī ļauj bloķēt kontaktus un telefona numurus. Lūk, kā to izdarīt

Telefons

Programmā “Telefons” pārejiet uz sadaļu “Nesen veiktie zvani” , un nospiediet informācijas simbolu blakus telefona numuram vai kontaktam, kuru nepieciešams nobloķēt; izvēlieties iespēju “Nobloķēt abonentu”.

FaceTime

Programmā FaceTime nospiediet informācijas simbolu blakus telefona numuram vai kontaktam, kuru nepieciešams nobloķēt; izvēlieties iespēju “Nobloķēt abonentu”.

Īsziņas

Sadaļā “Īsziņas” atveriet saraksti, nospiediet informācijas simbolu, un pēc tam – vārdu vai arī telefona numuru; izvēlieties”Dati” un pēc tam “Nobloķēt abonentu”.

Pēc telefona numura vai kontakta bloķēšanas, nobloķētie abonenti joprojām varēs atstāt paziņojumus automātiskajā atbildētājā, tomēr jūs nesaņemsiet paziņojumu par to. Tāpat arī kontaktpersona nesaņems ziņu par to, ka viņa zvans vai paziņojums ir bloķēts.

Uzinstalējiet aplikāciju kontaktu bloķēšanai.

Lai nobloķētu zvanus un aizsargātu savu telefonu no spama, izmantojiet aplikāciju Truecaller. To lieto jau 100 miljoni Android viedtālruņu īpašnieku. Tas patiešām ir universāls.

Aplikācijas sastāvā ietilpst liela un regulāri atjaunojama telefona numuru datu bāze, kas piedalās krāpnieciskās sfērās un izsūta spamus.

Call Control – vēl viena lieliska aplikācija. Intuitīvi saprotams interfeiss, viss ir pārdomāti un ērti. Turklāt absolūti bezmaksas!

Varat telefonā uzinstalēt Call Blocker, tajā nav nekā lieka. Pateicoties iebūvētam melnajam un baltajm sarakstam, var viegli bloķēt zvanus un spamu. Tāpat tiek uzturēts darbs pēc saraksta.

Piemēram, var nedaudz atpūsties, uz laiku atslēdzot visus ienākošos zvanus. Protams, informācija par visiem ienākošajiem zvaniem tiek saglabāta.

Pēc palīdzības vērsieties pie operatora.

Visi vadošie mobilo sakaru operatori sniedz pakalpojumu bloķēt nevēlamu numuru, kā arī pievienot to melnajam sarakstam.

Šāds paņēmiens ir vēl efektīvāks, nekā darbības jūsu telefonā – jo notiek ne tikai zvana atsaukšana vai paziņojums par tā veikšanu, bet gan pilnīga tā bloķēšana.

Pēc bloķēšanas abonents, kurš veic zvanu, dzird “Izsauktā abonenta aparāts ir izslēgts vai atrodas ārpus zonas”. Daži operatori ļauj uzstādīt variantu “Aizņemts”.

Iekļaujot numuru melnajā sarakstā, tiek bloķēti arī paziņojumi un īsziņas no šī numura.

Vienkārši neceliet klausuli.

Ja jūs redzat, ka jums zvana no nepazīstama numura, neatbildiet. Ja tas ir varīgs zvans, cilvēks atstās paziņojumu.

Atcerieties: ja jūs tomēr atbildējāt, bet balss otrā galā lūdz jums nospiest noteiktu skaitli, lai pārtrauktu sarunu, vienkārši nolieciet klausuli.

Krāpnieki bieži izmanto šādus paņēmienus, lai identificētu abonentu, kuram zvana. Tā jūs ļausiet viņiem uzzināt, ka pacēlāt klausuli, un turpmāk viņi sāks zvanīt divreiz biežāk.

Daži telefoni bloķē telefona spamerus automātiski.

Dažiem viedtālruņiem ir iebūvēta aizsardzība no spama. Pie tādiem pieder jaunās paaudzes viedtālruņi Samsung Galaxy un Note – viņiem ir iebūvēta funkcija Smart Call, kas automātiski attēlo un atzīmē aizdomīgu numuru.

Šajā sarakstā ietilpst arī Android viedtālruņi no Google, piemēram, Pixels, kā arī vecie modeļi Nexus un Android One. Ja ienākošais zvans viņiem liekas aizdomīgs, viedtālruņa īpašnieks tūlīt pat saņems brīdinājumu.

Jums arī nepatīk, ja jums zvana telefona spameri?

avots: eu.usatoday.com

Pievienot komentāru