Kā krunciņas norāda uz dažādām slimībām

Grumbiņas norāda uz sirds slimībām.

Parasti par krunkām runā kosmetoloģiskā rakursā, jo no tām kā likums sapņo tikt vaļā. Bet speciālisti brīdina: grumbiņas – ne tikai vecuma rādītājs, bet norāde uz cilvēka saslimšanām.

Grumbas pierē

Šis grumbu tips ir viens no vispamanāmākajiem. Dažkārt krunkas pierē rodas jau agrā jaunībā (neatkarībā no vecuma), un pie tam ir acīmredzamas un dziļas. Tādas grumbas norāda uz sirds saslimšanām, uzskata zinātnieki.
Daļēji, agrīnu stipri izteiktu grumbu uz pieres saka par nepietiekamu olbaltuma kolagēna un elastīna izstrādi, kas nodrošina ādas tvirtumu un gludumu. Tie paši olbaltumi ir svarīgi lai uzturētu elastīgus asinsvadu audus. To deficīts veicina ne tikai krunciņu rašanos, bet arī kaitē asinsvadiem, kuri kļūst trausli. Tāpēc eksperti uzskata, ka dziļas un agrīnas grumbiņas uz pieres var liecināt par noslieci uz hipertoniju, infarktu un insultu.

Tādā gadījumā mediķi iesaka pārbaudīt asinsvadus, nodot analīzes par cukura un holesterīna līmeni asinīs, tāpat arī zināt savu arteriālo spiedienu un kontrolēt to.

Grumbiņas uz plakstiņiem

Ja augšējais plakstiņš pārkaras un izskatās „saņurcīts”, tad tas var norādīt uz nerva, kurš atbild par plakstiņu, slikto stāvokli. Tādā gadījumā var izdarīt pieņēmumu par noslieci uz neirodeģeneratīvām slimībām, insultu.

Terapeiti iesaka plakstiņu nolaišanās un krunku parādīšanās gadījumā apmeklēt neirologu un pārbaudīt asinsrites sistēmas orgānus.

Grumbiņas uz auss ļipiņas

 Vertikāla grumba uz auss ļipas var norādīt uz attīstošos aterosklerozi – asinsvadu pataloģiju, saistītu ar asinsvadu un artēriju aizsprostošanos ar holesterīna plāksnītēm. Pie tādiem traucējumiem mainās normāla asinsrite un paaugstinās trombu veidošanās, insulta rašanās un infarkta risks.

Tiem, kuriem uz auss ļipiņas radusies vertikāla krunka, ārsti iesaka nodot holesterīna analīzes.

avots: biboroda.livejournal.com

Pievienot komentāru