Kanādas Veselības ministrija: talks, kurš izmantots kosmētikā un bērnu higiēnas precēs, izraisa vēzi! Labāk neriskēt!

Veicot izmeklēšanas, Kanādas Veselības ministrija konstatēja, ka talks – kopīgs ingredients bērnu pūderim, dažiem kosmētikas līdzekļiem un mājas uzkopšanas līdzekļiem – var nodarīt kaitējumu cilvēka veselībai, paziņo Global News.

Trešdienas paziņojumā nodaļa informēja, ka tiek apsvērti talka lietošanas kosmētikā un veselībai paredzētajos dabīgajos produktos ierobežošanas pasākumi.

Īpaši valdība brīdina, ka irdena talka pulvera ieelpošana var bojāt plaušas. Pēc departamenta vārdiem, talku saturošu produktu izmantošana sieviešu dzimumorgānu zonā, tādu kā bērnu pūderīšu vai krēmu autiņbiksēs, ir varbūtējs olnīcu vēža iemesls.

Kanādas veselības aizsardzības pētījuma drošības vērtējumā nebija atklāts , ka talka lietošana ar pārtikas produktiem vai medikamentiem vai tā izmantošana presētos kosmētikas līdzekļos, tādus kā acu ēnas un vaigu sārtums, ir kaitīga.

Valdība strādā pie noslēguma vērtējuma. Ja nodaļa apstiprinās savu slēdzienu, Ministrija izskatīs jautājumu par talka lietošanas ierobežojumiem. Cilvēkiem, kuri raizējas par talka lietošanas drošību, jāpārbauda produkta sastāvs un jāizvairās to lietot cirkšņu un sieviešu dzimumorgānu zonā.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru