Kariņš komentē Ārstu biedrības izteikto Pavļuta demisijas pieprasījumu

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) izteikto veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisijas pieprasījumu vērtē kā “nopietnu signālu”.

 

Kariņš šorīt LTV “Rīta panorāmā” sacīja, ka vakar izplatītajā paziņojumā sadzird LĀB neapmierinātību, tāpēc viņš tikšoties ar biedrības pārstāvjiem, lai saprastu, kā šāds viedoklis veidojies un kādu viņi redz izeju no situācijas. Tikšanos tikšot mēģināts noorganizēt jau šodien.

“Es to uztveru par diezgan nopietnu signālu,” izteicās politiķis, paužot viedokli, ka šī esot pavisam cita veida neapmierinātība, kas atšķiroties no citkārt no nozaru organizācijām nākošās kritikas, jo paustas bažas par to, kā Veselības ministrija sadarbojas ar savu nozari, tāpēc Kariņš to uztverot nopietni un runāšot ar biedrību.

Pēc Kariņa vārdiem, šajā situācijā esot jābūt diezgan uzmanīgiem un ļoti svarīgi esot neļauties panikai, bet gan jāatrod veids, kā iet cauri krīzei. Pēc valdības vadītāja vārdiem, normālos apstākļos tam būtu jābūt ministram, kurš tiek ar šādu situāciju galā, bet, ja nozare saka, ka tas nenotiek, tad iesaistīšoties viņš kā premjers.

Runājot par mediķu mobilizācijas plānu, neilgi pēc kura ieceres izziņošanas tika izplatīts LĀB paziņojums, Kariņš sacīja, ka no Veselības ministrijas puses konkrēts plāns vēl nav nolikts uz galda. Ja tas vēl nav izstrādāts, tad tā gan ir diezgan liela problēma, piebilda politiķis.

Lasi vēl: Cimdara bērni stāsta par tēva nāves dienu

Taujāts, vai ir apmierināts ar Pavļuta darbu veselības ministra amatā, Kariņš tieši neatbildēja, intervijas laikā nesniedzot vērtējumu, vai demisijas pieprasījumus būtu noraidāms vai atbalstāms. Es šobrīd koncentrējos uz darāmo darbu, paziņoja Kariņš.

Kopumā Kariņš nesaredz krīzi paša vadītajā valdībā, jo līdzīga situācija un viedokļu atšķirības starp koalīcijas partneriem valdībā esot jau kopš tās izveidošanas.

Pievienot komentāru