“Kliedzoš absurds!” Rakstniece nikna par valdības lēmumu

“Lēmums aizvērt bibliotēkas un grāmatnīcas atkal un atkal pierāda, cik maz augšām rūp cilvēku psihoemocionālais līdzsvars,” tādu viedokli portālam Jauns.lv pauda rakstniece Dace Judina-Nīmane. Viņasprāt, valsts vadībai ļoti nebūtiski šķiet saglabāt kaut niecīgāko daļu vēl funkcionējošas kultūras jomas.

Viņa negatīvi vērtē grāmatnīcu slēgšanu nākamās trīs nedēļas: “Tas ir viens milzīgs, kliedzošs absurds!”

“Ne grāmatnīcas, ne bibliotēkas nav tā lielākā burziņu vieta, salīdzinot ar visa veida (arī pārtikas) veikaliem, sabiedrisko transportu, skolām u.c.”
“Iespundēt ļaudis mājās, atņemot viņiem iespējas lasīt (kas domājošas būtnes garīgajam un psihoemocionālajam līdzsvaram ir bezgala svarīgi), tā vietā spiežot skatīties vienveidīgu un nebūt ne to kvalitatīvāko TV piedāvājumu, tupēt tīmeklī vai… bagātināties ar stiprajiem dzērieniem (jo, kā redzams, alkohols un tabakas izstrādājumi nav kaitīgi, bet ir pat vēlami!) – tas ir labāk, nekā lasīt?” viņa ir neizpratnē.

Rakstniece arī norāda, ka svētku laikā ierasts dāvināt grāmatas. “Plus vēl tas viss notiek Ziemassvētku laikā, kas mūsu tautai izsenis ir bijis klusuma periods. Un, jā, mūsu tautai ir senas tradīcijas šajā laikā dāvāt saviem mīļajiem (un sev) sen kārotās grāmatas. Tas ir tik cilvēcīgi.”

“Bet šis lēmums, aizvērt bibliotēkas un grāmatnīcas, atkal un atkal pierāda, cik maz augšām rūp cilvēku psihoemocionālais līdzsvars – tikai vārdos, ne darbos. Un cik ļoti nebūtiski šķiet saglabāt kaut niecīgāko daļu vēl funkcionējošas kultūras jomas.”

 

Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!

COMMENTS

Pievienot komentāru