“Kliedzoš absurds!” Rakstniece nikna par valdības lēmumu

Ne visiem ir iespējas nopirkt grāmatas internetā

Runājot par grāmatu tirdzniecību internetā šajā laikā, Judina-Nīmane atzīst, ka interneta grāmatu tirdzniecība ir lieliska lieta, diemžēl ne visiem šī iespēja pieejama. Sevišķi gados pavecākiem lasītājiem.

“Tāpat arī i-veikalos (kā jebkur) gadās kļūmes, un tad risinājumi jāgaida ilgi. Un vēl – viena lieta ir pasūtīt interneta veikalā un tad gaidīt piegādi, cita – lasīt egrāmatas. Tam vajadzīga speciālas iekārtas/programmas, un atkal – daudzi nemaz nespēj lasīt datorā, viņiem ir vajadzīga taustāma, īsta grāmata.”

Rakstniece arī piebilst, ka ne visas grāmatas ir pieejamas iegādei interneta grāmatnīcās vai lasīšanai evidē.

Onlainā “dzer tēju” un runājas

Valstī noteiktie ierobežojumi būtiski mainījuši arī rakstnieku ikdienu: “Kā mēs pārdzīvojam? Nu… Ja neskaita virkni atceltu koncertpasākumu un tikšanos ar lasītājiem…

Strādājam – rakstām, muzicējam, komponējam, drīzumā pabeigsim balāžu albumu. Mums ir mājinieki un dzīvnieki – rūpējamies par tiem. Ir draugi – onlainā “dzeram tēju” un runājamies. Daudz lasām, baudām labas filmas.

Protams, tas pilnībā neizslēdz ne stresu, ne bažas, ne dusmas par notiekošo, taču cenšamies darīt visu iespējamo, lai nezaudētu cilvēcību un labestību.”

Grāmatnīcas un bibliotēkas ir slēgtas

Jauns.lv jau ziņoja, ka Covid-19 ierobežošanai līdz 11.janvārim veikalos klātienē varēs iegādāties tikai pārtikas preces un pirmās nepieciešamības lietas. Kultūras jomā nestrādās bibliotēkas, izstāžu vietas un citas kultūrvietas, kā arī nedrīkstēs organizēt gadatirgus, tostarp Ziemassvētku tirdziņus.

Saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu no 6.novembra līdz 11.janvārim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Latvijas slimnīcās ievietots ļoti liels Covid-19 pacientu skaits. Saslimušo aprūpē iesaistās daudz mediķu, bet speciālisti atzīst, ka situācija veselības nozarē kļūst arvien kritiskāka.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru