Kļūdas, kuras pieļaujam sasaldējot zemenes un citas ogas ziemai. Un kā to darīt pareizi

Ogu sasaldēšana

1. Iepakojums un laiks

Vajag izmantot speciālus konteinerus vai vakuuma maisiņus. Tādi ir pārdošanā. Tas vajadzīgs, lai ogas nepieņemtu citu saldētavā esošu produktu smaržu.

Pārtikas plēve, piemēram, sasalstot plīst, sevišķi, ja produktu ir daudz un tie ir juku jukām. Zemenes ar heka smaržu taču nebūs apetīti rosinošas, vai ne? Un uz iepakojuma norādītais fasēšanas laiks parādīs, cik ilgi zemenes jau atrodas saldētavā.

 

2. Lielas porcijas

Ir svarīgi noskaidrot, cik daudz tev vajadzēs viena vai otra produkta vienai reizei. Ja atkausēsi lielu daudzumu, daļu paņemsi, bet pārējo liksi atpakaļ saldētavā? Atkārtoti sasaldēt produkti, sevišķi ogas, zaudē savu struktūru un garšu. Labāk fasē mazākām porcijām, nepietiks ar vienu, paņemsi otru!

3. Sasaldēšanas ātrums

Speciālisti iesaka ātro saldēšanu. Uzskata, ka, jo ātrāka sasaldēšana, jo mazāk ledus kristālu veidojas produkta audos, kas ļauj saglabāt to struktūru. Tāpēc, ja tavai kamerai ir ātrās saldēšanas opcija, iesakām izmantot to.

Ogu saldēšana cukurā

Vēl viens interesants ogu saldēšanas veids. Vajadzēs tikai zemenes un cukuru. Cukuru liec pēc garšas, uz kilogramu ogu apmēram divas – trīs karotes cukura.

1. Zemenes labi nomazgā, noņem kauslapas un nosusini.

2. Liec traukā zemenes un samaisi ar cukuru. Zemenes sāks suloties – tas ir normāli.

3. Liec zemenes kopā ar sulu plastmasas konteineros un liec saldētavā.


Citi šobrīd lasa:


Qries

Saite: Kādai ģimenei atpūta ar kuģīti Vecrīgā izvēršas murgā


Lai visu labāk saprastu, noskaties video:

Ja tev labāk patīk sausā sasaldēšana, tad zemenes noteikti nosusini papīra dvieļos un tad saliec uz plāts, kura izklāta ar cepamo papīru. Ātrā sasaldēšana. Pēc tam liec sasaldētās ogas vakuuma maisiņos. Tā zemenes lieliski saglabās savu formu un ilgi nezaudēs savas īpašības. Var uzreiz dekorēt torti!

Vienmēr atceries, ka ogu saldēšana ir atbildīgs process, no tā atkarīgs beigu rezultāts.

Pievienot komentāru