Valdība plāno iespēju dažās profesijās ieviest obligāto vakcināciju!

 

Pēcsvētku nedēļā vakcinācijas temps turpina augt. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš LTV raidījumā “Rīta panorāma” atzina, ka viena trešdaļa Latvijas iedzīvotāju, kuri bija vēlējušies saņemt poti, to ir dabūjuši. Šobrīd nepieciešams uzrunāt personas, kuras vēl nav izlēmušas.

Premjers pauda, ka šobrīd tiek apsvērta ideja, ka atsevišķās profesijās, lai strādātu konkrētā amatā, būtu nepieciešams vakcinēties. Kā piemēru viņš minēja, ka tie varētu būt ārsti, sociālās aprūpes darbinieki, pedagogi, policisti. Tie cilvēki, kuriem ikdienas darba procesā ir ļoti ciešs kontakts ar nepazīstamiem cilvēkiem.

Premjers atzina, ka šobrīd visas ministrijas un piesaistītie eksperti strādā pie tā, kā piesaistīt un uzrunāt cilvēkus, lai tie dodas vakcinēties.

“Mums ir nākamais izaicinājums – uzrunāt nākamo sabiedrības daļu, kas ir vairāk nekā 40%, kas nav pret vakcināciju, bet vēl nav izdomājuši.”

Kariņš uzsvēra, ka vasara ir ideālais brīdis, lai dotos saņemt vakcīnu. Šobrīd Covid-19 saslimstības rādītāji valstī samazinās, vakcinācijas centros vairs nav manāmas garas rindas, kā arī valsts noliktavās atrodas aptuveni pusmiljons vakcīnu devu.

Premjers vērš uzmanību uz to, ka, lai arī saslimstības rādītāji samazinās, tomēr pandēmija nav pazudusi. Šobrīd daudzviet pasaulē izplatījies līpīgais delta jeb Indijas varinats. Tādējādi būtu svarīgi doties vakcinēties, lai pasargātu gan savu, gan apkārtējo cilvēku veselību. Kariņš uzsvēra, ka aktīva vakcinācija palīdzēs septembrī skolas solos atgriezties bērniem.

“Tas ir nesāpīgs process. Viņš ir viegls, bezmaksas, lai mūsu bērni un mazbērni varētu iet skolās.”

 

Šķir otru lapu, lai alsūtu tālāk par potenciālajām profesijām, kurām apsver obligātu vakcināciju. Tāpat lūgums piedalīties aptaujā par šo jautājumu! Gribam zināt tavu viedokli

Pievienot komentāru