Ko agri no rīta dara superveiksmīgi cilvēki?

Marks Cukerbergs, Anna Vintūra, Tims Kuks…Bez tā, ka viņi visi ceļas ievērojami agrāk, nekā mēs to varam iedomāties, viņiem visiem ir viens kopīgs ieradums. Un tas nav treniņš.

Marks Cukerbergs, Facebook dibinātājs, trīs reizes nedēļā trenējas, viņa treniņiem ir nepiespiestāks raksturs – tā ir pastaigas skriešana kopā ar suni. Bet tas ir pirmais, ko viņš dara vēl pirms brokastīm.

Anna Vintūra, galvenā redaktore amerikāņu žurnālam Vogue, ceļas 5:45 no rīta tāpēc, lai katru dienu veselu stundu spēlētu tenisu kortos.

Tims Kuks, Apple izpilddirektors, mostas 4:30 no rīta, un dodas uz sporta zāli vairākas reizes nedēļā. Turklāt viņš nopietni aizraujas ar riteņbraukšanu.

Lai cik dīvaini tas arī nebūtu, šīm slavenajām personībām ar mums ir daudz kā kopīga. Pavisam noteikti viņiem nav laika, lai nodarbotos ar sportu vakaros pēc darba. Un viņiem nepatīk rīta treniņš tā tradicionālajā nozīmē.

Tāpēc viņi nodarbojas ar to sporta veidu, kas viņiem patīk, bet viņi to dara agrās rīta stundās, kad visa pasaule pieder viņiem. Protams, tam ir nepieciešams milzīgs gribasspēks, bet no tā jau arī sākas jebkurš veiksmīgs cilvēks.

Sirds – tas ir muskulis, un ikdienā veikti viegli treniņi to stiprina. Treniņu trūkums padara sirdi vāju.

Tāda agra celšanās un koordinēta, mērķtiecīga fiziskā aktivitāte noteikti palīdz asināt prātu. Turklāt tā ir vieietekmīgākā profilakse jebkāda veida sirds problēmām jebkurā stresa līmenī.

Pēc tam, kad par  “tautas slepkavu numur viens” oficiāli tika atzītas tieši sirds-asinsvadu saslimšanas, Amerikas sirds saslimšanu asociācija (AHA) izstrādāja speciālus ieteikumus iedzīvotājiem, kā uzturēt sirds muskuļa veselību.

Jāņem vērā, ka tajos norādītie skaitļi ir mazākie nepieciešamie tam, lai uzturētu sirds veselību.

IETEIKUMI SIRDS MUSKUĻA VESELĪBAS UZTURĒŠANAI  

Veiciet vismaz 30 minūšu ilgu mērenu aerobo aktivitāti ne mazāk kā 5 dienas nedēļā (lai rezultātā iegūtu 150 minūtes nedēļā). Vai vismaz 25 minūtes intensīvas aerobās aktivitātes vismaz 3 reizes nedēļā, lai iegūtu 75 minūtes.

Turklāt noderīgi būs vismaz divas dienas nedēļā nodarboties ar mērena vai intensīva spēka muskuļu aktivitāti.

Turklāt, lai samazinātu asinsspiedienu un holesterīna līmeni, nepieciešams veikt 40 minūtes mērenas vai intensīvas aerobās aktivitātes 3 – 4 dienas nedēļā.

Aerobā aktivitāte – tā ir tāda aktivitāte, kas liek jums elpot dziļāk, bet jūsu sirdij – pukstēt straujāk. Turklāt tā ir ritmiska un mērena, un to iespējams regulēt pašiem, ja sajutīsiet, ka esat uzņēmuši pārāk ātru tempu.

Tā kā sirds ir muskulis, tādi ikdienas viegli treniņi to stiprina. Savukārt treniņu trūkums sirdi padara vājāku.

Visvienkāršākais veids, kā iegūt aerobo slodzi, ir staigāšana. Tāpat pie aerobās slodzes pieskaitāma arī braukšana ar velosipēdu, dejošana un peldēšana. Ja jūsu ikdienas maršruts iekļauj 5 – 10 minūtes staigāšanu līdz darbam un kāpšanu pa trepēm, tie jau iekļaujas kopējā nepieciešamo aerobo treniņu skaitā.

Spēka aktivitātes sniedz slodzi muskuļiem – vai nu ar nelieliem svariem, vai nu pašiem ar savu svaru, kā tas notiek pietupjoties, piepumpējoties vai trenējot vēdera presi. Tiem, kuri nevar atvēlēt savā grafikā pat pusstundu, lai veiktu kustīgas aktivitātes un nodarbotos ar sportu, būs tikpat noderīgi sadalīt šo laiku 15 minūšu intervālos, un nodarboties ar sportu no rīta un vakarā, katru reizi pa 15 minūtēm.

Ja šo superveiksmīgo cilvēku piemērs ir jūs pārliecinājis, tad ir jēga turpināt. Pievienojieties!

avots: golbis.com

Pievienot komentāru