Koncertprograma “Kluss starojums” Latvijas dievnamos

Ziemassvētki ir laiks, kad cilvēku sirdis ir atvērtas visam labajam un patiesajam. Tas ir pārdomu laiks par paveikto, pārdzīvoto un izjusto, par atbalstu, ko esam saņēmuši no sev tuvajiem cilvēkiem. Uzdāvināsim viens otram klusuma brīdi, lai saprastu, kas ir vērtīgs…, jo vien dodot citiem, varam laimi gūt!

Gada gaidītākajā laikā – Ziemassvētkos – īpašu koncertprogrammu “Kluss starojums” Latvijas skaistākajos dievnamos sagatavojusi samtainās balss īpašniece, soprāns Endija Rezgale. Kā citus gadus, arī šogad tradicionāli koncerti sāksies decembra sākumā un turpināsies līdz pat gada izskaņai. Piedalīties Ziemassvētku koncertprogrammās Endijai ir kļuvusi par gada nogales tradīciju. Viņa ir piedalījusies koncertprogrammās “Pieskaries brīnumam”, “Ar sirdi eņģeļa plaukstā”, kā arī pati veidojusi un piedalījusies koncertprogrammā“Ziemassvētki cauri gadsimtiem”, kas pagājušajā gadā priecēja klausītājus Latvijas dievnamos. Daļu savas dzīves Endija aizvadījusi Dienvidāfrikas republikā, ar savu balsi priecējot tās vietējos iedzīvotājus. Atgriezusies dzimtenē Endija turpina aktīvi koncertēt, piedaloties dažādos projektos, kā arī strādā par pasniedzēju Latvijas Universitātē.

Šī gada koncertos “Kluss starojums” kopā ar Endiju uzstāsies ērģelniece Ilona Birģele un obojiste Madara Briška.

Ilona Birģele regulāri koncertē Rīgas Domā un Latvijas reģionos, atskaņojot solo programmas. Viņa sniegusi koncertus visdažādākajās pasaules valstīs, kā arī piedalījusies meistarklasēs un festivālos, cildinot Latviju un jauno komponistu vārdus plašajā pasaulē.

Madara Briška tikko absolvējusi Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu, turpinot studijas Latvijas Kultūras akadēmijā, taču daudz sava laika velta obojas spēlei Latvijas Republikas Zemessardzes orķestrī.

Koncertā varēs dzirdēt gan tradicionālos Ziemassvētku korāļus, gan klausītājiem iecienītāsārzemju komponistu dziesmas, gan arī Latviešu komponistu darbus. Skanēs arī Ērika Ešenvalda “Aicinājums”, Riharda Dubras “Beate Es, Virgo Maria”, Agnetas Krilovas – Bērziņas “Kluss starojums”, Franča Šūberta “Ave Maria”, Johannesa Brāmsa “Šūpuļa dziesma” un daudzi citi skaņdarbus.

Pievienot komentāru