Krievija pēkšņi mainījusi nosacījumus uz Latvijas – Krievijas robežas


Pēdējās nedēļas laikā pāri robežai Krievijā tiek ielaists daudz mazāks vieglo automašīnu skaits. Arī Krievijas robežšķērsotāji ir sašutuši par savas valsts nostāju, jo tās dēļ viņiem uz robežas jāpavada pat vairākas diennaktis. Tikmēr Latvijas iestādes jau domā par dzeramā ūdens pieejamību un nojumju iekārtošanu, ziņo ReTV Ziņas.

 

Situācija uz Latvijas-Krievijas robežas, veidojoties garām transportlīdzekļu rindām, ir sarežģīta jau no jūlija beigām, taču pēdējās nedēļas laikā tā ievērojami pasliktinājusies. Piemēram, robežkontroles punktā “Terehova” līdzās kravas automašīnām ik dienu rindā novērojamas arī vairāk nekā 50 vieglās automašīnas. “Mani radinieki dzīvo Lietuvā un Latvijā, regulāri braucu uz Kaļiņingradu un ierasti robežu šķērsoju caur Latviju. Līdz šim šādu problēmu nebija, vienmēr robežu šķērsojām normāli. Šoreiz tā sanāca, ka jau otro diennakti šeit stāvam. Protams, negaidījām, ka būs šāda situācija. Paldies Latvijas pusei, ka pret mums izturas lojāli un visu mums nodrošina,” saka robežšķērsotājs no Krievijas Jurijs.

VRS Terehovas robežkontroles punkta priekšnieks, majors Aleksejs Kakaulins: “Situācija ir kāda – cilvēki piebrauc pie robežšķērsošanas punkta, lai šķērsotu robežu. Viņi satiekas ar to, ka viņiem priekšā vēl ir 70-60 automašīnas. Visus vienlaikus teritorijā mēs ielaist nevaram. Mēs laižam pa grupām, lai viņus varētu nokontrolēt un varētu nodrošināt ātru robežkontroli kā tādu. Un līdz ar to tās mašīnas pēc robežkontroles pabeigšanas piebrauc pie mūsu pēdējās barjeras, lai ieceļotu Krievijas Federācijā, kur atkal pavada nenoteiktu stundu skaitu.”

 

Kā uzsver robežkontroles punkta “Terehova” priekšnieks, šāda situācija un kavēšana uz robežas nav skaidrojama ar jebkādām izmaiņām robežšķērsotāju pārbaudēs Latvijas pusē. Taču samazinājusies ir vieglo automašīnu plūsma, kuras uzņem un atļauju iebraukt valstī izsniedz Krievijas robežsargi.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru