Elizabetes II mantojums: kam tiks karalienes bagātības?

Pēc Elizabetes II nāves par Lielbritānijas, Ziemeļīrijas un vēl 14 Nāciju Sadraudzības valstu Apvienotās Karalistes karali kļūs 73 gadus vecais Velsas princis Čārlzs. Bet visus interesē, kādu mantojumu pēc sevis atstājusi karaliene un kam tas tiks.

 

Žurnāls “Forbes” britu monarhiju savulaik novērtēja 88 miljardu dolāru apmērā. Tomēr karalienes daļa šajā summā nav tik nozīmīga, kā varētu iedomāties. Lielbritānijas monarhija ir iekārtota neticami sarežģīti un daudzveidīgi un veidojas arī no privātīpašumiem un citiem naudas līdzekļiem, raksta “Marieclaire.ru”.

Eksperti lēš, ka aptuveni 447 miljoni dolāru no Elizabetes II personīgajiem līdzekļiem būtu jānodod viņas ģimenei. Daļa šīs naudas karalienei tika mantojumā: viņa saņēma 85 miljonus dolāru pēc mātes nāves un vēl 12 miljonus dolāru pēc sava vīra prinča Filipa nāves.

Viņa nāves gadījumā uz troni pretendē vēl vesela virkne mantinieku. Kādā kārtībā Elizabetes II mantinieki mantos troni?

 

Saskaņā ar Lielbritānijas likumdošanu troni mantos iepriekšējā pretendenta vecākais likumīgais dēls (mantiniekiem, kas dzimuši līdz 2011. gadam). Šādas iespējas trūkuma gadījumā troni ieņems vecākā meita — tieši tā Elizabete II arī kļuva par karalieni, jo Džordžam VI nebija dēlu.

Ievērojama daļa no Elizabetes II ienākumiem tika gūti arī no “The Crown Estate” (zemju un īpašumu kolekcija Apvienotajā Karalistē, kas pieder Lielbritānijas monarham, padarot to par “suverēna publisku īpašumu”, kas nav ne valdības īpašums, ne daļa no monarha privātā īpašuma).

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru