Elizabetes II mantojums: kam tiks karalienes bagātības?

Monarhs gūst 15% peļņas no īpašumiem, kas savulaik piederēja monarhijai un maksā gandrīz 10 miljardus dolāru. Šie ienākumi tagad nonāks tieši pie Elizabetes pēcteča Čārlza, kurš automātiski mantoja karalisko titulu pēc mātes nāves.

Atsevišķi un pilnīgi privāti ienākumi monarha krājkontā nonāk no Lankasteras hercogistes. Tas ir aptuveni 24 miljoni dolāru gadā. Arī šie līdzekļi nonāks pie prinča Čārlza.

Kā zināms, karaliskā dārgumu krātuve nepiederēja Elizabetei personīgi. To uzskata par kroņa īpašumu, kas tiek nodots no viena valdnieka otram. Tomēr iespējams, ka karalienei bijuši personīgi juvelierizstrādājumi, mākslas priekšmeti un citas privāti iegūtas vai iegādātas lietas, ko viņa varētu novēlēt saviem pēcnācējiem.

 

Kas attiecas uz krāšņajām pilīm un mājām, kuras izmantoja Elizabete II un viņas radinieki, daudz kas var mainīties jau tuvākajā laikā. Droši vien redzēsim, kā daudzi karaliskās ģimenes locekļi pārceļas. Sandringemas muiža ir karalienes privātīpašums, bet Bekingemas pils, Balmorāla un daudzi citi īpašumi pieder “The Crown Estate”.

 

Acīmredzot tieši Čārlzs iegūs prioritāti rezidenču izvēlē. Visticamāk, Čārlza Londonas rezidence būs Bekingemas pils, kas bija galvenā vieta visu monarhu dzīvei un darbam, sākot ar karalieni Viktoriju (Lai arī paredzams, ka jaunais monarhs atvērs lielāku istabu skaitu publikai).

Pēdējā laikā Elizabete II reti izmantoja pili Londonas centrā.

Pievienot komentāru