Latvijas transporta nozare Japānā prezentē biznesa piedāvājumus

Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš ar Latvijas transporta nozares lielāko uzņēmumu pārstāvjiem no 25.februāra – 1.martam uzturas darba vizītē Japānā, kuras laikā tiekas ar Japānas valsts amatpersonām un transporta un tranzīta nozares pārstāvjiem.

Šodien, 25.februārī, transporta nozares delegācija valsts sekretāra K.Ozoliņa vadībā tikās ar Nippon Express vadību – Nippon Express viceprezidentu Ito Jutake (Ito Yutake) un viņa komandu. Tikšanās laikā puses pārrunāja sadarbības iespējas, ņemot vērā, ka Nippon Express, kurai pašlaik jau ir pārstāvniecības 46 valstīs, tā lielu uzmanību pievērš pārrobežu sadarbības attīstībai Eirāzijas pārvadājumu kontekstā.

Tāpat, 25.februārī Tokijā notika Latvijas vēstniecības Japānā un Japānas Ārējās tirdzniecības organizācijas (JETRO) kopīgi rīkotais lietišķais seminārs “Latvija – savienojot Eiropu ar Āziju. Jaunās priekšrocības un iespējas”, kurā tika pulcināti Japānas transporta nozares galvenie spēlētāji, t.sk., kompāniju Mitsubishi, Nissin, Japan Post u.c. pārstāvji.

Semināra “Latvija – savienojot Eiropu ar Āziju. Jaunās priekšrocības un iespējas” ietvaros K.Ozoliņš un delegācijā pārstāvētie nozares uzņēmēji prezentēja Japānas pusei Latvijas piedāvājumu un konkrētu uzņēmu piedāvātās iespējas un lomu maksimāli efektīvas loģistikas

ķēdes nodrošināšanā. Kopā seminārā piedalījās vairāk nekā 25 Japānas uzņēmumu pārstāvji. Pēc semināra notika kontaktbirža, kuras laikā Japānas un Latvijas transporta un tranzīta biznesa pārstāvji varēja detalizētāk pārrunāt konkrētus sadarbības redzējumus.

Latvijas transporta nozari seminārā pārstāv Rīgas brīvosta un Ventspils brīvosta, “LDZ Loģistika”, “Rīgas Universālais termināls”, “Nacionālais Konteineru termināls”, “Kundziņsalas Ziemeļu Projekts”, “Baltijas konteineru termināls”, “TFS Trans” un VAS “ Starptautiskā lidosta “Rīga”.

Vizītes ietvaros K.Ozoliņš Tokijā tiksies arī ar Japānas Zemes, infrastruktūras, transporta un tūrisma ministrijas amatpersonām, lai pārrunātu sadarbības aktualitātes un Latvijas un Japānas divpusējās sadarbības jautājumus transporta un sakaru jomā, kā arī notiks vairākas tikšanās ar Japānas uzņēmumiem. Biznesa misijas turpinājumā delegācija tālāk dosies uz Nagoju un Osaku, lai tur turpinātu sarunas ar potenciālajiem biznesa partneriem.

Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vizītē Japānā tiek organizēta ar Latvijas Ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Japānā Daces Treijas-Masī un vēstniecības un LIAA pārstāvju Japānā atbalstu.

Pievienot komentāru