“Mani nebrīdināja!”; iedzīvotāja sašutusi par blaknēm pēc potes

Mani arī nebrīdināja, ka var būt blaknes. Es tieši vakcinācijas kabinetā jautāju, vai var sagaidīt kādas blaknes, bet medmāsiņa tikai paraustīja plecus. Es gaidīju, ka sāpēs tikai roka vakcinācijas vietā, jo medijos tā bija izskanējis.

Es, protams, saprotu, ka šīs blaknes atsver ilgtermiņa ieguvumu, ko sniedz vakcīna, tomēr būtu gribējies zināt laikus, kādi simptomi ir sagaidāmi?

Es gaidīju, ka varbūt kāds jautās, vai, saņemot vakcīnu, pēc tam viss bija kārtībā? Diemžēl ne. Neviens tādu informāciju neievāc, ja vien cilvēks pats nedodas kaut kur un nevēlas kādam stāstīt,” viņa stāsta.

Lasi arī: 45 lietas, par kurām es uzzināju tikai pēc četrdesmit gadu sasniegšanas

Ģimenes ārsts Jevģēnijs Bondins informē, kā pēc vakcinācijas var būt blaknes, kaut samērā reti: sāpes injekcijas vietā, nogurums, galvassāpes, drudzis, paaugstināta ķermeņa temperatūra, alerģija, sāpes vēderā, pastiprināta svīšana utt. Blaknes novērotas pēc “AstraZeneca” pirmās devas saņemšanas, bet pēc, piemēram, ”Pfizer” un ”BioNTech” vakcīnas saņemšanas, blaknes biežāk novērotas pēc otrās devas. Neatkarīgi no iespējamām blaknēm, par kurām pacienti esot jāinformē, vakcīna tomēr ir efektīvākais veids, kā pasargāt sevi no saslimšanas.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru