Nepatīkamas ziņas Latvijas pensionāriem un bērniem sakarā ar solītajiem pabalstiem

Valdību veidojošie politiskie spēki ir vienojušies, ka ģimenes ar bērniem un pensionāri saņems vienreizēju pabalstu, lai kaut daļēji kompensētu energoresursu cenu pieaugumu. Pensionāriem četru mēnešu laikā (no 1. janvāra līdz 30. aprīlim) plānots izmaksāt 80 eiro, ģimenēm ar bērniem – 200 eiro par katru bērnu. Diemžēl šo atbalstu nesaņems pilnīgi visi Latvijas bērni un pensionāri.

Plānots, ka šo atbalsta maksājumu pensionāri un ģimenes ar bērniem saņems kā vienreizēju maksājumu martā, kompensējot janvāra, februāra, marta un aprīļa mēnešus un nesadalot tā izmaksu vairākos maksājamos.

Lasi vēl: Paziņots, kā veikali Latvijā kontrolēs, vai pircējs ir uzvilcis derīgu masku?

Lai šo pabalstu saņemtu, iesniegums nav jāraksta, nauda tiks automātiski ieskaitīta saņēmēja kontā. Pensionāru un bērnu pabalsta izmaksai kopumā būs vajadzīgi aptuveni 124 miljoni eiro. Šie noteikumi vēl jāapstiprina valdībai un jāpieņem Saeimai.

Labklājības ministrijas (LM) Sociālās apdrošināšanas un Bērnu un ģimenes politikas departamentu eksperti Neatkarīgajai skaidroja, ka 80 eiro atbalstu plānots izmaksāt visiem pensijas saņēmējiem, kuriem Latvijā piešķirta pensija un kuri dzīvo Latvijā, tajā skaitā strādājošiem pensijas saņēmējiem, tiem, kam vecuma pensija piešķirta priekšlaicīgi un neatkarīgi no pensijas apmēra. Tāpat arī to saņemtu personas ar invaliditāti un personas, kuras zaudējušas apgādnieku. Saņēmēju loks ir visai plašs, tomēr ir vismaz viens izņēmums.

“Atbalstu nesaņems tie pensijas saņēmēji, kas dzīvo ārpus Latvijas,” skaidroja LM.

 

 

 

 

Lūk, kuras ģimenes saņems pabalstus un kuras nesaņems – lasi tālāk

COMMENTS

Pievienot komentāru