Jūsu auksto roku un kāju brīdinošās pazīmes, kuras jums nekādā gadījumā nevajag ignorēt!

Hipotireoze rodas, kad jūsu vairogdziedzeris neražo pietiekošu daudzumu vairogdziedzera hormonu. Tā kā vairogdziedzeris ietekmē vispārējo ķermeņa metabolismu, zems vairogdziedzera darbības līmenis nozīmē, ka jūsu dzinējs ir “aukstāks” nekā cilvēkiem ar normālu vairogdziedzera līmeni.

Anēmija var izraisīt aukstas ekstremitātes tāpēc, ka jums ir nepietiekams daudzums asiņu, kas cirkulē pa jūsu ķermeni, kas arī ietekmē jūsu temperatūru. Reino slimības gadījumā asinsvadi faktiski saspiežas, tas palēnina asinsriti un padara jūsu ekstremitātes aukstākas.

Ja jums ir diabētiskā perifērā neiropātija, as izraisa nervu bojājumus, tas var likt jūsu rokām un kājām sajust aukstumu pat tad, ja to faktiskā temperatūra ir normāla. Torakālās izejas sindroms rodas, kad nervi, kas nāk no mugurkaula krūšu apvidus, saspiežas. Tas var būt traumas, hroniski sliktas stājas vai iedzimtas problēmu dēļ. Spiediens uz nerviem ietekmē asinsriti rokās.

Sievietes ir vairāk pakļautas gandrīz visām šīm saslimšanām, izņemot diabētu. Iespejams tāpēc, ka sieviešu endokrīnās sistēmas ir sarežģītākas, vai tāpēc, ka tās ir vairāk pakļautas anēmijai mēnešreižu periodu dēļ. Viņas var būt uzņēmīgākas torakālās izejas sindromam slikti attīstītas muskulatūras, nepareizas stājas vai gan viena, gan otra faktora dēļ.

Lasi vēl: Nepatīkamas ziņas Latvijas pensionāriem un bērniem sakarā ar solītajiem pabalstiem

Tas, kas jums ir jādara, ir atkarīgs no iemesla. Lai novērstu apkārtējās vides temperatūras pasliktināšanos, velciet cimdus un siltas zeķes, it īpaši ziemā.  Regulāri aerobie vingrinājumi palīdz uzlabot to, ko sauc par kolaterālo asinsriti, – palielinot sīko asinsvadu skaitu, lai tie varētu pārnēsāt vairāk asiņu.

Anēmijas gadījumā var būt lietderīgi uzlabot jūsu diētu. Ēdiet vairāk zaļos lapu dārzeņus. Daudzu vitamīna piedevu sastāvā ir dzelzs, un, ja jūs gatavojat čuguna katliņos, tad tas sniegs jums vēl vairāk. Regulāri vingrojumi var palīdzēt regulēt jūsu metabolismu.

Aukstas rokas un kājas var būt nepatīkama parādība. Tomēr, tāpat kā radars, tās var sniegt jums brīdinājumu par problēmām. Neignorējiet problēmu – rīkojieties.

avots

Pievienot komentāru