Noskaidro kurus: Jaunedēļ valdība iespējams atcels šos ierobežojumus valstī

Ģimenes ārsti ir pārstrādājušies, slimnīcas ir uz robežas, pašreiz tiekot galā, bet arī slimnīcās daudzi darbinieki slimo. Ja tagad visu atvērtu, situācija būtu vēl sliktāka”, uz to, ka ierobežojumus patreiz vēl nevar atcelt, norādīja Veselības ministra padomnieks rīcībpolitikas jautājumos.

Bērziņš ir pārliecināts, ka ir jāsagaida slimnīcu darbinieku atgriešanās darbā. Nozare saka – ne tagad! Kad līkne iešot uz leju, tad arī mēs varēsim atcelt daudzus ierobežojumus.

Runājot par citu valstu pieredzi, Bērziņš uzsver, ka Dānijas gadījumā viņu slimnīcās situācija stabilizējas, tāpēc viņi mīkstina šos ierobežojumus, bet mūsu slimnīcās ir divreiz vairāk pacientu kā pirms divām nedēļām, tāpec pamata atcelt ierobežojumus tagad neesot.

Lasi arī: Būtiska ziņa visiem nevakcinētajiem!; ”Mēs nevaram garantēt”

“Runājot ar nozari, ekspertiem, dzirdam, ka 1.marts varētu būt diezgan drošs datums, kad lielāko daļu drošības pasākumu varētu atcelt, bet svarīgi ir paturēt maskas un saglabāt sertifikātus, jo joprojām redzam, ka pie ģimenes ārstiem, slimnīcās, vairāk nonāk nevakcinētās personas. Svarīgi ir atstāt arī kādus ierobežojumus uz lielo pasākumu apmeklēšanu, lai piepeši nesaslimtu 5–10 tūkstoši cilvēku” norādīja Bērziņš.

Pievienot komentāru